Alonso leírta a Renault esélyeit

A Renault nem lesz képes harcba szállni?

Fernando Alonso egyáltalán nem biztos abban, hogy a Renault képes lesz harcba szállni a konstruktőri negyedik helyért az év hátralévő részében, miután csúnyán kikapott ellenfeleitől a hétvégi Francia Nagydíjon.

2008.06.23 22:10f1vilag.hu

A spanyol versenyző ugyan a harmadik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen, és bízott benne, hogy akár a dobogóra is felállhat majd a versenyen, végül csak az egy pontot érő nyolcadik pozícióban végzett, ugyanis képtelen volt tartani a lépést kiváló formában lévő ellenfeleivel. "Úgy gondolom, hogy nem volt meg a megfelelő sebességünk a versenyen, és ha ez nincs meg, akkor teljesen mindegy, hogy milyen stratégián vagy, a többiek úgyis elmennek melletted" – mondta a kétszeres világbajnok. 

Alonso egyébként attól tart, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon is hasonló lesz a helyzet, ugyanis egyáltalán nem biztos abban, hogy csapata megfelelően tud majd reagálni a helyzetre. "Nyilván mindent megteszünk annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk ellenfeleinkhez a Brit Nagydíjon, azonban nem hiszem, hogy most túl jó pozícióban lennénk" – folytatta a spanyol. 

"Továbbra is az a célunk, hogy a bajnokság negyedik helyén végezzünk, de a Toyota túlságosan meglógott előlünk, így azonnal reagálni kell a helyzetre, és nem tudom, hogy ez sikerül-e. Mindenesetre mi mindent megteszünk azért, hogy elérjük célunkat." A Renault jelenleg a hetedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, tizenkét ponttal lemaradva a negyedik helyezett Red Bull Racing mögött, mely csapat egy ponttal előzi meg a Toyotát. Alonso azonban bevallotta, nem számít komolyabb előrelépésre a jövő hétvégén Silverstone-ban.
 
"Úgy gondolom, hogy a következő versenyen is hasonló lesz a helyzet, hiszen már korábban is voltak olyan helyszínek, ahol nagyon jól mentünk az időmérőn, de mikor üzemanyagot töltöttünk az autóba, visszaestünk. Éppen ezért célunk az lesz Silverstone-ban, hogy újabb pontokat szerezzünk. Ennél többre nem vagyunk képesek jelenleg" – tette hozzá a spanyol pilóta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.