Erredményes öt hónap

Januártól-májusig: kiszállítási rekord a Volkswagennél

Az év első öt hónapja során a Volkswagen márka 1, 57 millió személyautót szállított ki, ami 6, 7 százalékos növekedést, egyben új rekordot képvisel az előző év azonos időszakához képest.

2008.06.26 18:33ma.hu

Májusban a Volkswagen márka nehéz piaci körülmények között 318. 600 (- 0,8 százalék) személyautót szállított ki, egyértelműen felülmúlva a teljes piac teljesítményét (- 2,9 százalék). 

A 2008 januárjától májusig terjedő időszak során a három legnagyobb darabszámot pordukáló piacnak Kína, Németország és Brazília számított. A kínai földrengés befolyásolta keresletváltozás ellenére januártól májusig itt 372. 900 (plusz 18,8 százalék) személyautót adtak át. 

A magas üzemanyag-áraktól és a szén-dioxid-adóról folyó, elhúzódó vita által egyaránt sújtott német piacon a márka 218. 400 (plusz 9,2 százalék), míg Brazíliában 212. 300 (plusz 18,7 százalék) személygépkocsit szállított ki a vásárlóinak.
 
A legnagyobb darabszámot produkáló kontinens januártól májusig 683. 700 (plusz 2,0 százalék) kiszállítással továbbra is Európa maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.