Szakmai elismerés

Jó a Volkswagen a "céges autókban"

A "Firmenauto" szakmai magazin és a Dekra "Év Céges Autói 2008" díjainak kiosztásakor a Volkswagen Csoport hét első helyezésével a legsikeresebb vállalatként végzett az élen.

2008.06.23 08:40ma.hu

A legjobb flottamodelleket egy összesített és egy importőri értékelés keretében összesen kilenc kategóriában választották meg. A Volkswagen Csoport Volkswagen, Audi, Seat, Skoda és Volkswagen Haszonjárművek márkáival a hét első hely mellett további hat második és négy harmadik helyezést is szerzett. 

Az Europapark Rust területén rendezett ünnepélyes díjátadóját megelőzően 150 flottamenedzser két napon át 63 különböző modellt tesztelt, mialatt több mint 1.600 tesztvezetés során összesen mintegy 30 ezer kilométert autózott. A felsőkategóriában a tesztelők végül a Volkswagen Passat CC modellt jelölték az első helyre. 

A luxus- és az alsó-középkategóriában egyaránt az Audi győzedelmeskedett, A8 illetve A3 Sportback sorozatával. Az importőri értékelésben a Skoda és a Seat bizonyult sikeresnek. A Skoda a közép- és a felsőkategóriában Octavia Kombi illetve Superb modelljeivel győzte meg a zsűrit, míg a Seat a mini és kompakt egyterűek mezőnyében az Altea XL, a kisautók között pedig az új Ibiza sorozatával biztosította magának az első helyet. 

A „Firmenauto” szakmai magazin „FIRMENAUTO Legjobb Márkák“ címmel tartott olvasói szavazásának „Flottavásárlóknak nyújtott kiváló szolgáltatások” kategóriájában a Volkswagen márka végzett az első, míg az Audi a második helyen. A kiváló szereplést a Volkswagen Leasing a „Lízing és járműflotta-menedzsment“ kategóriában szerzett győzelme tette teljessé. 

„Az értékelések során a menettulajdonságok és a kényelem mellett elsősorban a gazdaságossági mutatókat vizsgálták. E kiváló eredményekkel a Csoport márkái hatásosan igazolták a termék- és kidolgozottsági minőség, az innovatív műszaki megoldások, illetve az értékállóság területén elért, egyaránt kiemelkedő pozíciójukat“ – jelentette ki Dr. Stefan Brungs, a Volkswagen Group Fleet International igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.