Benzinkutat csődbe vivő

Igen, létezik és működik: 1 literes autó a Volkswagentől

Az 1 literes autó prototípusát sokáig gondosan rejtegette a Volkswagen. Szinte senki sem hitte el, hogy egyáltalán megépíthető. Aztán a Volkswagen megcsinálta. A fogyasztása? Nem rossz... 100 kilométeren mindössze 0,89 liter.

2008.06.02 12:35ma.hu

Mindenek előtt a tömeget kellett úgy csökkenteni, hogy az ne hasson hátrányosan a biztonságra. A szélcsatornában kifejlesztett, mindössze 290 kilogramm tömegű autó leginkább egy sportautóra hasonlít. A karosszéria alatt számtalan speciális fejlesztés rejtőzik. 

Akár egy új járműcsalád jelképe is lehetne: a szupertakarékos autótól, a fiatalok jutányos árú, mindennapi használatra alkalmas autóján keresztül a kiváló menetteljesítménnyel rendelkező szuper sportautóig terjedően. Az 1 literes autóval a Volkswagen újra bizonyította a technológia terén betöltött vezető szerepét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.