Hoppá, ez tényleg ötletes

Volkswagen Kiegészítők 10. Designfóruma

Autózni élvezet - már ha éppen a végtelen forgalmi dugók és nyűgösködő gyerekek nem árnyékolják be az élményt. A megfelelő kiegészítőkkel azonban a vezető még stressz helyzetekben is megőrizheti nyugalmát és jó hangulatát. Akárcsak a 10. Designfórum alkalmával bemutatott ötletes megoldások segítségével.

2008.06.11 19:02ma.hu

A Darmstadti Főiskola ifjú tervezői 18 munkájukat mutatták be, amelyek magas fokú kreativitásról tesznek tanúbizonyságot és professzionális megvalósításukkal vívnak ki elismerést. A fiatal tehetségek alkotásai a praktikus utazási kiegészítők, lifesytle-cikkek és eredeti ajándéktárgyak érdekes elegyét alkotják. 

Unatkoznak az autóban? Nem fognak a (T)Raum mellett. Anja Nickel, Britta Schlegelmilch és Valentina Ansel belső vászonsátra a Volkswagen Passat hátulját izgalmas játszótérré alakítja a gyerekek számára. A belső sátor egyszerűen a vezető és az első utasülés, illetve a hátsó üléssor fejtámláihoz rögzíthető. Friss színekkel, különböző optikai fóliákkal és háromdimenziós fantázia-tárgyakkal a sátor a legkülönfélébb játékok sajátos világává alakítható. Használaton kívül a (T)Raum egyszerűen és diszkréten a hátsó fejtámlák mögött helyezhető el.

Az ajtók nyitására és zárására illetve az autó indítására szolgáló, hagyományos autókulcs a kulcsnélküli nyitási és indítási rendszerek megjelenésével már csaknem idejétmúlttá vált. Philipp Christ „Janus és Cardea” kreációjában kulcsként is szolgáló és hasznos kvalitásokkal rendelkező, multifunkciós ékszertárgyakat készített. 

Janus, az ellentétek római istene, nemes kialakítású, a klasszikus zsebórákat idéző, feketén fénylő számlappal kialakított férfi órának kölcsönözte nevét. Hátoldalán a megvilágított kijelzőre számos járműadat hívható le. Cardea, az ajtók és kapuk római istennője viszont hatszögletű karperecet személyesít meg, amely az autókulcs és a digitális karóra funkcióit egyesíti. A divatos kiegészítő a járműadatok megjelenítésére megvilágított kijelzővel is szolgál, miközben krémszínű kerámiaréteg és fényes fehérarany bevonat fedi. 

Maximilian Toth 3Dekor díszítőelemei minden jövőbeni Volkswagen-tulajdonos számára lehetőséget kínálnak, hogy autóikat személyes stílusjeggyel ruházzák fel. A háromdimenziós alkotás mindössze néhány mozdulattal elkészíthető. Az autó karosszériájára egyszerűen fel kell vinni a megfelelő fóliát, majd lehúzva már meg is jelenik az izgalmas, szinte tapintható vizuális élmény.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.