Útépítés

A NIF kiírta az M70 autóút négysávúsítására a tervezési tendert

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki az M70 autóút Letenye-Tornyiszentmiklós közti szakaszának 2x2 forgalmi sávra történő bővítésének előmunkálataira, a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

2012.12.09 10:07MTI

A feladat a következő részekből áll: a szükséges környezetvédelmi-, illetve közlekedésbiztonsági hatásvizsgálat elvégzése, továbbá az engedélyezési terv elkészítéséhez szükséges tervezési feladatok. Az érintett út hossza 22 kilométer.
   
Az ajánlattételi határidő január 21. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kérő ajánlattevő lesz a nyertes.
   
Tavaly augusztusban azonnali forgalombiztonsági beavatkozások elvégzését és a kétszer kétsávos bővítéshez szükséges tervezési feladatok elindítását rendelte el Fellegi Tamás, akkori nemzeti fejlesztési miniszter az M70 autóúton. A tárcavezető a 2x1 sávos autóutak közlekedésbiztonsági helyzetének áttekintésére létrehozott eseti munkacsoport állásfoglalásának figyelembevételével, azzal egyetértve döntött az intézkedések mellett. A munkacsoport azt követően alakult meg, hogy - rövid időn belül - ezen az autóúton is több súlyos baleset történt.
   
A szaktárca jóváhagyása nyomán - a szükséges előkészületeket követően - az Útpénztár terhére mintegy 100 millió forint értékben forgalombiztonsági beavatkozások kezdődtek az M70 autóúton.
   
Az M70 2x1 sávos útként kapott építési engedélyt, ezért a bővítéshez új engedélyeztetésre van szükség. Az előkészítés időigénye így legalább három, a kivitelezésé további mintegy másfél év. A beruházás az előzetes becslés alapján 7-8 milliárd forintba kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.