Az önkormányzat állta

Átadták a Pozsonyi út megújult szakaszát

Átadták a XIII. kerületi Pozsonyi út második megújult szakaszát pénteken. A nyolcvanmillió forintos költséget az önkormányzat állta.

2012.12.07 12:55MTI

A kerület tájékoztatása szerint a Radnóti Miklós és a Victor Hugo utca közötti szakaszon - az első ütemhez hasonlóan - megújult a járda- és az útfelület, és új zöldkazettákat alakítottak ki. Emellett csaknem ötven új kerékpártárolót helyeztek ki.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény idézte Tóth József (MSZP) kerületi polgármestert, aki az átadáson arról beszélt, hogy befejeződtek az ez évi úthálózat-felújítások is. Utóbbira idén 190 millió forintot fordított az önkormányzat.

A Pozsonyi út felújításához kapcsolódva fejlesztették a Wahrmann Mór közt is: az egykori rendezetlen parkoló helyén új zöldterület jött létre csobogóval és virágokkal. A zárható közparkban - amely Ruttkai Éva nevét viseli - megújult a közvilágítás, két környező társasház faláról pedig eltávolították a falfirkákat és védőréteggel vonták be azokat.

A Pozsonyi út első szakaszát tavaly novemberben adták át, a 134 millió forintos beruházás célja Újlipótváros kulturális és kereskedelmi vonzerejének növelése volt. Szintén ebben az évben megújultak az Országbíró lakótelep és a Béke-Tatai lakótelep egyes részei és megépült egy szökőkút a Debrecen parkban - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.