Jelentősen bővült a foglalkoztatottak száma

Átadták a Csaba Metál Zrt. új gyártócsarnokát Békéscsabán

A Csaba Metál Zrt. új, 4200 négyzetméteres üzemcsarnokot épített békéscsabai telephelyén, a csütörtökön átadott épület és a folyamatban lévő technológiai beruházások összege 1,63 milliárd forint.

2012.06.14 15:54MTI

A foglalkoztatottak száma hetvennel hatszázra bővült a beruházás eredményeként. A társaság a munkahelyteremtő beruházási programot EU- és hazai támogatások segítségével valósítja meg, a csarnok építésére 709 millió forintot költött, új gépekre és technológiai berendezésekre 923 millió forintot. A csarnok építéséhez a cég ötven százalékos támogatást nyert az EU Regionális Fejlesztési Alapja és az Új Széchényi Terv pályázati keretéből és 20,3 százalékos támogatást gépek és technológiai berendezések vásárlására a Gazdasági Operatív Program keretéből. 

A beruházás költségeihez a társaság 10 százalék saját erőt biztosított, a többit banki hitelből fedezte. Majoros Béla, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója elmondta: a társaság a nemzetközi autóipari beszállítóknak gyárt fémöntvényeket, 2011-ben több mint háromezer tonna alumíniumot dolgoztak fel Békéscsabán. A cég alumínium öntvényeit használja többek között a BMW, az Audi, a Mercedes. A társaság árbevétele 2011-ben közel nyolcmilliárd forint volt, a mérleg szerinti eredménye meghaladta a háromszázmillió forintot. 

A 2012-es üzleti évben a Csaba Metál Zrt. 9-10 milliárd forint közötti árbevétellel számol. Az ünnepségen részt vett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki példaértékűnek nevezte a magyar tulajdonú Csaba Metál Zrt. fejlődését. Elmondta: noha "depressziós" a hazai és az európai gazdaság, mégis lehet fejlődő magyar vállalkozásokat találni, ők azok, akik tehetséges és képzett menedzsmenttel dolgoznak, folyamatosan fejlesztenek a minőség és a rugalmas termelési érdekében, és a válság idején is jól reagálnak a kor kihívásaira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.