Statisztikai elemzések

Csökkentek áprilisban a német ipari megrendelések

Áprilisban a várakozásokat meghaladó mértékben csökkent a német ipari megrendelések összértéke - közölte kedden a német szövetségi gazdasági- és technológiai minisztérium (Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie).

2012.06.05 13:20MTI

Áprilisban ár-, naptári- és szezonális hatásoktól megtisztítva az előző hónaphoz képest 1,9 százalékkal csökkentek az ipari megrendelések Németországban. Márciusban a felülvizsgált adatok szerint 3,2 százalékkal emelkedtek az ipari megrendelések.

A külföldi megrendelések áprilisban 3,6 százalékkal csökkentek, míg a belföldiek 0,4 százalékkal emelkedtek. A fogyasztási javak megrendelései áprilisban 5,0 százalékkal, a beruházási javak megrendelései 3,3 százalékkal csökkentek.

Áprilisra elemzők az ipari megrendelések 1,0 százalékos csökkenését jelezték előre.

Kéthavi összevetésben a március-áprilisi periódusban 2,6 százalékkal emelkedtek az ipari megrendelések a január-februári periódushoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.