Nem lenne kötelező a nullás adóigazolás bemutatása

Mégis készül az idén adómódosító csomag

Mégis készülhet az idén új adómódosítási csomag, tekintettel arra, hogy a szerdai ötpárti találkozón konszenzus alakult ki arról: az adózás egyszerűsítéseit és a gazdaság kifehérítésére szolgáló intézkedéseket meg kellene őrizni a korábbi adócsomagból.

2008.10.27 06:48Világgazdaság

A kormány által a korábbi adócsomagból kimentett passzusok közül a lap szerint a legjelentősebb a jó adósok listájáról szóló kezdeményezés. A módosítás lényege: a listán szereplő adózók számára még közbeszerzések esetén sem lenne kötelező a nullás adóigazolás bemutatása - olvasható a Világgazdaság cikkében.

A lap megállapítása szerint a költségvetéshez kapcsolódó törvény átfésülésekor az tűnik ki, hogy a kormány csak olyan adójogszabály-módosításokat hagyott meg, amelyek egyáltalán nem érintik a költségvetési bevételeket. Ilyen például a közteheralapok egységesítése - emeli ki a lap, utalva arra, hogy jövőre a munkaadók járulékát és a szakképzési hozzájárulást a tb-járulék alapja után, a munkavállalói járulékot pedig az egyéni egészségbiztosítási járulékalap szerint kell fizetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.