Megtizedelnék az adóalap-csökkentő tételek számát

Jobb lesz? Elkészült az adócsomag-javaslat

A Napi Gazdaság birtokában lévő, a kormány jóváhagyását még nem bíró adócsomag-javaslat szerint alaposan megtizedelnék az adóalap-csökkentő tételek számát.

2008.09.12 06:34MTI

A gazdasági napilap pénteki száma ismerteti, hogy a javaslat értelmében a vállalkozások a jövőben nem vehetnék figyelembe például az iparűzési adót, és "kiütnék" a munkanélküli foglalkoztatása alapján érvényesíthető kedvezményt is. 

Az új szabályok az offshore-cégeket is elüldöznék. Miközben a szaktárca a gazdaság fehérítését tűzte ki célul, több intézkedés a szürke zóna felé terelheti a szereplőket. Ilyen lehet a cafeteria-rendszer átalakítása is. Szakértők szerint a 11 százalékos egészségügyi hozzájárulás kivetése véget vethet az üdülési csekk utóbbi időben tapasztalt "szárnyalásának", de az étkezési utalványoknál is alaposan megnyirbálhatja a lendületet - ismerteti a Napi Gazdaság. 

A Világgazdaság az adócsomag-javaslatról azt írja, hogy abban szerepel a személyi jövedelemadó sávhatárának megemelése, 18 százalékos társasági adó, a vállalkozások különadójának kivezetése, valamint öt százalékpontos járulékcsökkentés is. A lap arról is ír, hogy a céges gépkocsikra 6 százalékos vagyoni adót vetnének ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.