Augusztus végéig 26357 végrehajtási eljárás indult

Adótartozás miatt vállalkozói igazolványokat vonnak vissza

Adótartozás miatt vállalkozói igazolványokat vonnak vissza az Észak-alföldi Régióhoz tartozó három megyében, Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Szabolcs-Szatmár-Beregben - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország a térségi APEH-igazgatóságra hivatkozva.

2008.09.10 09:57Kelet-Magyarország

A 12 hónapnál régebbi hátralékosok közül 818 egyéni vállalkozóval szemben kezdeményezték a vállalkozói igazolvány visszavonását az illetékes okmányirodáknál - közölte a napilap. A szabolcsi újság cikke szerint augusztus végéig 26.357 végrehajtási eljárás indult 46 milliárd forintot meghaladó adótartozás behajtására a régióban. 

A több mint 48 ezer inkasszó kiadása nyomán 9,3 milliárd forint folyt be, 11 ezer helyszíni eljárás eredményeként pedig hétmilliárd forint értékű ingóság, követelés, valamint munkabér-lefoglalás van érvényben. A végrehajtási eljárások 2.924 ingatlant és 3.136 gépjárművet érintenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.