Már hazai elemzők is aggódnak

A tervezett adócsomagnak nincs meg a jövő évi fedezete

Nincs meg a fedezete a jövő évre tervezett adócsomagnak - mondták hazai elemzők a keddi Világgazdaságnak. A nemzetközi minősítők után már a hazai elemzők is aggodalmuknak adtak hangot a jövő évi költségvetés alakulásával kapcsolatban.

2008.03.18 07:25Világgazdaság

A nagy hitelminősítők - valamint az Európai Bizottság - jelezték: a nagy szerkezeti reformok hiányában nem látják biztosítottnak, hogy Magyarország tartósan visszatérjen a fenntartható pályára. A hazai elemzők közül többek szerint sincs meg a tervezett adócsomagnak a jövő évi fedezete, sőt már annak bevezetése nélkül is eltérne az ország a legutóbbi konvergenciaprogramtól.

Az idén nagy biztonsággal teljesülhet a kormányzat hiánycélja, ugyanakkor 2009-ben lényegesen eltérhet a konvergenciaprogramtól a kabinet - mondta a Világgazdaságnak Kondera Szilárd, az OTP Bank elemzője. Számításaik szerint ha el is költi a tartalékokat a kormány, az idei GDP-arányos hiány 3,8 százalék körül lehet.

Ezzel azonban el is éri a büdzsé a lehetőségek határát, a kiadási szerkezetben nem található több, könnyen mozgósítható tartalék - olvasható a szaklapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.