Lecsapott a NAV

Minősíthetetlen körülmények között tartották az állatokat

Több mint ötezer hízó- és vágóállatot tartottak minősíthetetlen körülmények között egy Kunhegyeshez közeli sertéstelepen, emiatt és további feltárt törvénysértésekért a telep üzemeltetője komoly bírságra számíthat.

2013.06.19 11:37MTI

A NAV pénzügyőrei és adórevizorai a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Környezetvédelmi Felügyelőség munkatársaival az elmúlt héten végeztek közös ellenőrzést a Kunhegyeshez közeli telepen. 

Az állatok szabálytalan tartása mellett az üzemeltető a trágyát és a hígtrágyát a közeli csatornába és erdőbe vezette el, amitől az ottani földutak járhatatlanná váltak. Az állati tetemeket illetve azok részeit a telepen felhalmozták, egyes darabokat az üzemi területen széthúzgálva találtak a hatóság emberei. 

Az állati tetemek egy részét a telepet őrző kutyákkal etették meg - sorolta a törvénysértéseket Dávid Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának osztályvezetője. 

A NAV munkatársai a munkaerő-foglalkoztatotti ellenőrzés keretében a telepen dolgozó nyolc munkavállalóval szemben jelenleg is folytatja ellenőrzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.