Azt se tudták Zlinben, hogy vemhes a tigris

Dupla meglepetés: megellett az állatkerti tigris, és mindjárt ikreket!

Nem tudták mire vélni a zlini állatkert gondozói, amikor a Tanja névre hallgató szibériai tigrisre rájöttek az ellési fájdalmak, hát még akkor hogy meglepődtek, mikor két kölyök is kibújt!

2013.06.12 11:26ma.hu

Már azon is erősen meglepődtek Zlin állatkertjének gondozói, amikor észrevették, hogy a Tanja névre hallgató kilenc éves szibériai tigris elkezdett elleni, de az igazi döbbenet akkor érte őket, amikor felfedezték, hogy nem egy, hanem rögtön két újszülöttel szaporodott a létszám. Az állat a két éves Jozef társaként került még korábban a csehországi állatkertbe, de a gondozók mindig úgy látták, hogy rá se hederítenek egymásra, egyáltalán nem érdeklődnek a másik iránt.

Fotó: Zoo Zlin

"Valahányszor láttuk őket, teljesen figyelmen kívül hagyták egymást, így aztán képzelhetik, mennyire meglepett, amikor kipottyant a két kis kölyök" - idézte az állatkert szóvivőjét az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Arra nem tért ki a szóvivő, hogy a gondozók a vemhesség egyéb, köztük számos látható jeleit miért nem vették észre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.