"Szűkebb körben"

E-útdíj: mentesülhetnek az élő állat és terményszállítók

Mentesülhetnek az élő állat és mezőgazdasági terményszállítók az e-útdíj megfizetése alól.

2013.05.26 15:20MTI

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter vasárnap zárószavazás előtti módosító javaslatban vetette fel, hogy a kormány kapjon felhatalmazást arra, hogy "állapítsa meg a mezőgazdasági termelők élő állat szállítását és a mezőgazdasági termények betakarítása idejére a mezőgazdasági termények szállítását végző saját gépjárműinek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályait".
 
Németh Lászlóné a megtett úttal arányos díjról szóló törvényjavaslat kiegészítését azzal indokolta, hogy az élő állat és a mezőgazdasági termények szállítása "a kormány rendeletében meghatározott szűkebb körben" mentesíthető legyen az útdíj megfizetése alól. 

Pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közölte, hogy mentességet adna az e-útdíj alól a mezőgazdasági és élelmiszeripari termeléshez közvetlenül kapcsolódó járművek számára, és támogatja az erről születendő módosító javaslatot. 

Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló előterjesztésről a tervek szerint hétfőn határoz a Ház.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.