Szeptemberben dől el, hogy kit választanak

NOB-elnökválasztás: az AIBA elnöke is ringbe száll

Vu Csing-kuo, a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) elnöke bejelentette, hogy indul a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptemberben induló elnökválasztásán.

2013.05.23 12:00MTI

A tajvani sportvezető már az AIBA legutóbbi végrehajtó bizottsági ülésén kijelentette, hogy amennyiben a szövetség támogatja, megméreti magát a Jacques Rogge utódlásáért induló küzdelemben. 

A 66 éves, építészmérnök végzettségű Vu - aki 2006 óta vezeti az AIBA-t, s tavaly a NOB végrehajtó bizottságába is beválasztották - csütörtökön Tajpejben közölte hivatalosan is, hogy ott lesz a jelöltek között a szeptember 10-i választáson. 

Korábban hárman jelezték kandidálásukat: Thomas Bach, a NOB alelnöke, Ng Ser Miang, Szingapúr korábbi Magyarországra akkreditált utazó nagykövete, aki szintén a NOB alelnöke, illetve a Puerto Ricó-i Richard Carrion, a NOB pénzügyi bizottságának vezetője jelentkezett be a posztért. 

A NOB 125. közgyűlése szeptember 10-én, Buenos Airesben dönt arról, hogy ki lesz Jacques Rogge utóda, s a NOB kilencedik vezetője. A svájci elnök 12 év után távozik posztjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.