Olimpiai esélyek

Isztambul 2020: a NOB-nak bejött

Nagyon jó benyomást szerzett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szemléző testülete a 2020-as nyári játékok megrendezésére pályázó Isztambulban.

2013.03.27 22:56MTI

A Craig Reedie NOB-alelnök vezette testület az elmúlt négy napban a helyszínen ellenőrizte a város felkészültségét és a terveket. A bizottság első embere szerint a delegáció azt tapasztalhatta, hogy a török kormány, valamint az ország gazdasági vezetői teljes mértékben támogatják a pályázatot. A látogatáson többek között kiderült, hogy az isztambuli olimpiai költségvetés infrastruktúra-fejlesztésre vonatkozó része 19,2 milliárd dollár, ez lényegesen nagyobb összeg, mint amennyit a két vetélytárs, Tokió és Madrid szán, illetve kénytelen költeni erre a területre.

A szemlebizottság korábban már járt a japán és a spanyol fővárosban is. A tokióiak jó osztályzatot kaptak, míg a madridiaknál kiemelték, hogy lényegesen jobb a mostani pályázatuk a korábbiaknál. A NOB szeptember 7-én, Buenos Airesben dönti el, melyik város lesz a házigazda hét év múlva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.