A földrajz és a rendszerváltás még zavaros

Fekete Pákó írásban már magyar - de mi lesz a szóbelin?

A szorgalom meghozta az eredményét, Fekete Pákónak második nekifutásra sikerült a magyar állampolgársági vizsga írásbeli része. Vajon a szóbelin mennyire számít a kiejtés?

2011.05.24 15:35ma.hu / tv2 - Aktív
Fotó: feketepako.hu

Szívében már régóta magyarnak vallotta magát, de papírokkal nagy fájdalmára ezt nem tudta alátámasztani Fekete Pákó, ezért úgy döntött, megszerzi az állampolgárságot. Persze nem most vágott bele először a tanulásba, de a korábbi vizsgán az írásbeli teszt nem sikerült, így az elmúlt hónapokat kemény tanulással töltötte, és ezúttal meg is lett az eredménye!

A nigériai zenész, aki eredetileg a Lapite Oludayo Ibadan nevet viseli, 1994 óta él Magyarországon, ahová jogászhallgatóként került. A mulatós zene viszont annyira megtetszett neki, hogy úgy döntött, a zenélést választja a jogi pálya helyett.

Később megismerkedett egy magyar születésű nővel, Ágival, akit feleségül vett és 2008-ban megszületett első közös gyermekük is. (Pákónak az első házasságából már van egy 13 éves fia.)

A tv2 Aktív című műsorának kamerája előtt büszkén mutatta az írásbeli tesztlapon virító "Megfelelt" feliratot, így most már félig magyarnak tekinthető, és ha a szóbeli vizsgát is sikerrel teljesíti, akkor vérbeli magyarrá válhat.

A magazinműsor készítői persze kíváncsiak voltak és letesztelték Pákó tudását - ahol legnagyobb meglepetésükre 5-ből 4 kérdésre tökéletesen tudta a választ! Csupán a rendszerváltásnál akadt némi zavar, de sem a 2000-es, sem az 1924-es év nem volt jó.

Utána a földrajzi ismereteiről kellett számot adnia, ahol az előadóművész szintén átrendezte kicsit a tényeket, így aztán lehetetlen megjósolni, vajon milyen esélyekkel indul a szóbeli vizsgán. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a végeredményről az egész ország értesülni fog!

Még több hír Fekete Pákóról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.