A "didikirály" magyar akar lenni

Videóval! - Fekete Pákó: "Magyar fizetőeszköz?! Azt pont nem tanultam!"

Állampolgársági vizsgára készül Fekete Pákó, de a hét vezér és a magyar fizetőeszköz kifogott rajta. Pedig utóbbihoz még segítséget is kapott: "fo-val kezdődik és rint-tel végződik".

2011.03.21 14:29ma.hu / FEM3

17 éve él Magyarországon és mindenki csak Fekete Pákóként ismeri a nigériai származású férfit, aki annak idején az ELTE jogi karára jött ösztöndíjasként tanulni, ám harmadéves korában rájött, őt itt is csak a zene érdekli, akárcsak eredeti hazájában, ahol több zenekarban kongásként játszott.

Itthon nagy ismertségre tett szert, közben szerelmes lett, megnősült, két gyermeke is született, így aztán egyáltalán nem lehet csodálkozni, hogy már egyáltalán nem vágyik vissza szülőhazájába. Olyannyira nem, hogy legújabban azt találta ki, kérelmezi a magyar állampolgárságot.

Ehhez azonban szigorú vizsgán kell megfelelnie, amelynek részeként ismernie kell nemcsak a magyar történelmet, de fel kell készülnie alkotmányjogi ismeretekből, az ország földrajzából, nemzeti ünnepeinkből, és persze a jelképekből, amellett, hogy ismerni kell a jelenben zajló életet.

Hogy segítsék Pákót a felkészülésben, Gombos Edina és Joshi Bharat a FEM3 csatornán afféle elővizsgát tartott neki, kikérdezték néhány témában.

A válaszok nem voltak túl meggyőzők, ellenben igen szórakoztatónak bizonyult a röpvizsga, például a didikirály hamar zavarba jött, amikor Joshi a nemzeti valutánkról kérdezett. Pedig még segítséget is adott: "fo-val kezdődik és rint-tel végződik", de Pákó azt mondta, erre nem tudja a választ, mert ezt pont nem tanulta meg.

Meggyűlt a baja a hét vezérrel is, Álmossal, Hubával, Tassal még viszonylag könnyen boldogult, Előddel is mindössze annyi volt a baj, hogy Elód lett belőle, de Töhötöm végképp nem akart összejönni neki.

Azon viszont nemcsak Edina, de az állampolgársági vizsgával korábban szintén megküzdő, és azon sikeresen túljutó Joshi is meglepődött, hogy a honfoglaló magyarok beolvasztották népünkbe az itt tanyázó bolgárokat.

Végül persze jószívűen osztályozott a két műsorvezető, négyessel átengedték Pákót a vizsgán, de azért az igazin ennél kicsit többre lesz szükség, vagy arra, hogy a hivatalos bizottságnak is jó legyen a humorérzéke...

Még több hír Fekete Pákóról ITT!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.