Nem tudta az asszony, hogy terhes

A természet durva tréfája: anyja belei közt fejlődött a magzat!

Fogalma sem volt róla egy romániai nőnek, hogy terhes - és a szó hagyományos értelmében valóban nem is volt az. Méhében nem fejlődött magzat, de a gyomra mellett annál inkább!

2011.05.10 11:29manna.ro

A tapasztalt orvosokat is meglepte a természet egy különös és roppant ritka jelensége: hat hónapos koráig fejlődött egy magzat anyja méhén kívül, gyomortájékon, tulajdonképpen a belek között.

A 31 éves galaci nő egyáltalán nem tudott róla, hogy terhes lenne, a terhesség egyetlen tünete sem jelentkezett. Azért került kórházba, mert elájult. Az orvosokat is sokkolta, hogy egy hat hónapos, két hónapja halott magzatot fedeztek fel a hasüregében, a belei között. A hölgyet azonnal megoperálták, nincs veszélyben.

"Nem sejtettem, hogy terhes vagyok. Azért jöttem a kórházba, mert cementes zsákokat cipeltem, és elájultam. Fájt a gyomrom." - mesélte a nő.

"Ez a természetnek egy olyan spekulációja, ami nagyon elgondolkodtat. A méhet ebben az esetben egy sor, a normálistól eltérő körülmény helyettesítette, és lám, biztosította egy magzat kifejlődését hat hónapos koráig. A méh teljesen üres volt, a hölgy rendszeresen menstruált, a gyerek pedig a beleken fejlődött" - nyilatkozta Nicolae Bacalbaşa, a galaci megyei kórház szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.