A rászoruló gyerekek kapták a finomságot

Új magyar rekord: 6000 szeletes tortát csináltak a Vidámparkban!

Hatezer szeletes, rekordméretű tortával ünnepelte nagykorúvá válását az éhező gyermekek megsegítésével foglalkozó Germekétkeztetési Alapítvány. A csokitorta előtt a paprikáskrumplik "versenyeztek" egymással.

6000 szelet lett a 600 kilós rekord-csokitortából! képgaléria

2011.05.09 14:25ma.hu

Rekordméretű, összesen 6000 szeletből álló csokitortát készítettek vasárnap a 18. születésnapját ünneplő Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) jóvoltából, számos önkéntes felajánlás segítségével a Vidámparkban.

A finomságból ezer hátrányos szociális helyzetű gyermeknek, és persze az óriási játszótér vendégeinek is bőven jutott, de a neves esemény közben egy verseny is zajlott, ami szintén kapcsolódik az evéshez. A legrégebbi hazai alapítvány "nagykorúvá" válása alkalmából az egész civil társadalom is ünnepelt, a születésnapot pedig az előző évekhez hasonlóan idén is paprikáskrumpli-főző versennyel ünnepelték meg - adta hírül a GYEA szóvivője.

Fotó: Gyermekétkeztetési Alapítvány (Képek a torta készítésérő a Galériában)


A rekordhoz szükséges tortalapokat árom helyszínen - Érden, Pestlőrincen és Veresegyházon - sütötték több napon keresztül, amelyekből végül öszeállt a 2,4 x 7 méteres, csaknem 600 kilogrammos édesség. A sütéshez összesen 100 kg cukrot, 50 kg lisztet és 1700 darab tojást használtak fel, a csokikrémről nem is beszélve.

A torta összeállításához szükséges alapanyagokhoz számos helyről érkezett anyagi és fizikai felajánlás is, a darabokból a helyszínen állították össze a kész "művet", ami egyben új magyar rekord is lett.

Miközben a cukrászok és több ismert közéleti személyiség azon dolgozott, hogy elkészüljön a desszert, a főételről az alapítvány által támogatott gyermekek gondoskodtak: 2008 óta minden évben paprikáskrumpliban mérik össze tudásukat, hogy kiderüljön, melyik csapat nyeri az 500 ezer forintos élelmiszer-támogatást.

A díj ezúttal Pálmonostorára került, ám a tortát minden résztvevő élvezettel majszolta!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.