81 centi az új palacsintarekord

Elképesztő: A rekord megdőlt, a palacsintatorony nem!

725 darab palacsintát raktak egymásra, összesen 81 centi magasságban - ezzel megdőlt a korábbi palacsintatorony-rekord.

2011.03.09 14:39ma.hu
Fotó: Newslite TV

Egy televíziós főzőműsor munkatársai állították fel a legújabb ételrekordot, ezúttal a tét a világ legmagasabb palacsintatornya volt. A britek között közkedvelt palacsinta-napon a showban összesen 725 darab palacsintát halmoztak egymásra, a torony összesen 81 centire "nőtt", és a különleges rekordot néhány csepp citrommal koronázta meg az egyik résztvevő - ahogy az a képen is látszik.

Az impozáns "mű" több mint 13 órán keresztül készült, 253 darab tojást, csaknem 5 kg lisztet és közel 15 liter tejet használtak fel hozzá.

Magasságban ezzel sikerült egy új rekordot felállítani, de a palacsintához más kimagasló eredmények is kapcsolódnak. A legmagasabbra repülő palacsinta rekordja jelenleg 9,17 méter, a legnagyobb átmérőjű finomság 15 méteres, és a legtöbb palacsinta, amit egyetlen ember evett meg egy óra alatt, - kapaszkodjanak meg: 855 darab volt!

Nick Thorogood, a Food Network csatorna munkatársa elmondta, valamilyen különleges eseménnyel szerették volna megünnepelni az idei Palacsinta-napot, és mi lehetett volna erre alkalmasabb, mint egy óriási torony?

Magyarországon 2008-ban próbálták megdönteni az akkor még csak 74 centis világrekordot, ám a túrós palacsintából mindössze 55 centiméterig sikerült eljutni, a töltelék nem bírta az egyre nehezedő súlyt, és a palacsinták szétcsúsztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.