Lekörözték a román rekordereket

Az olaszoknak van a leghosszabb kolbászuk

Hivatalosan is bekerült a rekordok könyvébe: az olaszok büszkélkedhetnek a leghosszabb kolbásszal a világon: 220 centi híján 600 méter belet töltöttek meg a fűszeres darált hússal!

2011.03.21 16:29MTI

220 centi híján 600 méter hosszú kolbászt készítettek olasz hentesek, ezzel a teljesítménnyel felkerültek a Guinness Világrekordok listájára.

A közjegyzői mérés alapján 597,8 méteres kolbászt a hitelesítést követően a közönség megvásárolhatta, pontosabban az abból készült kolbászos szendvicseket. A hatezer (!) szelet kolbászos kenyér eladásából származó bevételt jótékony célokra ajánlották fel a hentesek, az olasz Caritas szervezet munkáját támogatták vele.

A méretes finomság elkészítésében összesen 10 hentes működött közre, vezetőjük - és egyben az ötletgazda is - Alberto Della Pelle volt.

A Közép-Olaszországban található Penne városka húsosai ezzel a teljesítményükkel alaposan rávertek a korábbi hivatalos rekorderekre: 392 méterrel eddig egy román kolbász számított a világ leghosszabbjának.

Fotó: Il Centro


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.