Megtelt az összes bél és bendő

Még a kerítés is: több tízezer vendég a csabai kolbásztöltő versenyen

Több tízezer vendég látogatott ki a 13. Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb attrakciójára, a szombat délelőtti kolbásztöltő versenyre - közölte az MTI-vel a rendezvény szervezője.

2009.10.24 14:59MTI

Ambrus Zoltán elmondta: az idei fesztiválon, minden eddigi rekordot megdöntve 420 csapat mérkőzött meg egymással, ki tudja a legfinomabb kolbászt elkészíteni. A négytagú csapatoknak 10 kilogramm kolbászhúsból kellett saját receptjük alapján elkészíteniük a "versenyművet".

A mostani, csütörtökön megkezdődött fesztiválon egyébként a helyi sportcsarnok környékén, a belső küzdőtér mellett egy összesen 10 ezer négyzetméteres sátorvárost is felállítottak, hogy elférjenek a csapatok, és persze a szurkoló táboraik is.

A kolbászfesztiválra számtalan külföldi csapat és versenyző is ellátogatott Békéscsabára, például az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, valamint gyakorlatilag az összes környező országból.

Az idei vendégek legalább harminc ős-, illetve kistermelőtől is vásárolhatnak, eredeti csabai receptek alapján készült kolbászt, de megvehetik a helyi húsüzem által készített másfél méteres kolbászt is.

A "csabai csípőst" most először "kísérhetik" a látogatók az idén bemutatkozó, ötven fokos Csabai Házi Szilvapálinkával is, amelyet egy helyi szeszfőzde állít elő.

Gondolt ma már az ebédre? Ennek láttán mi igen! (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.