Lelkesednek a kolbászért

Süthetik: grillkirályt választottak Türingiában

Több mint kétszázan versenyeztek a németországi Gothában a grillkirály címért a tizenötödik alkalommal megrendezett grillbajnokságon.

2010.05.17 16:57MTI

Végül az erfurti Frank Hunke bizonyult a legjobbnak, teljesítményével az eddigi címvédőt, Thomas Brinkmannt szorította a második helyre. Harminchárom német, belga, svájci és holland profi, illetve amatőr csapat gyülekezett a gothai városháza környékén, hogy faszenes grillsütőn készített ötfogásos menüvel kápráztassa el a zsűrit.

A szervező Német Barbecue Szövetség szabályai értelmében csak egy pecsenyeforgató lehet a grillkirály. A zsűri összesen 150 adag roston sült ételt, sült kolbászt, lazacot és oldalast kóstolt meg, hogy kiválassza a legjobbat.

A versenyért és a sült kolbászért lelkesedő türingiaiaknak némi keserű szájízt okozhatott a tény, hogy a grillvetélkedő főszereplői, a kolbászok nem egy hazai mészárszékről, hanem Szász-Anhalt tartományból érkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.