Saját anyja sem ismerte fel holtában

Meghalt, eltemették, mégis él

Ismeretlen holttestet találtak még tavaly novemberben a román rendőrök, akit végül egy anya a saját fiának ismert el. A férfit eltemették, ám az igazi "gyermek" csak most tudta meg, hogy ő hivatalosan nem él.

2011.04.28 11:29manna.ro

Anyai tévedés áldozata lett egy 41 éves férfi, illetve családja a romániai Máramaros megyében. A férfit halottnak nyilvánították, el is temették, szerdán a rendőrség viszont elképedve fedezte fel Temesváron, hogy a férfi él.

Vasile Alb 1990-ben költözött Temesvárra, ahol az építőiparban talált magának munkahelyet. Megházasodott, ám hat évvel ezelőtt el is vált a feleségétől. A Máramaros megyei családtagjaival lassan minden kapcsolatot megszakított, 2010-ig nem is tudtak semmit a férfiról.

Tavaly novemberben a rendőrség egy azonosítatlan holttestre bukkant a Szeben megyei Resinár településen, négy hónappal később a 41 éves férfi édesanyja saját fiaként azonosította.

A holttestet a család nem szállítatta haza pénzhiányra hivatkozva, így az állam temetette el. Később a halottnak nyilvánított Vasile egy rutinellenőrzés során a rendőrségtől tudta meg, hogy kivonták az élők sorából.

A rendfenntartó szervek újraindították a nyomozást a resinári halott ügyében. Vasile a bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítsék a halotti bizonyítványát.

Akár több hónapba is beletelhet, hogy hivatalosan is élő lehessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.