Új műfaj született: "ope-rap"

Fluor Tominak leesett az álla: Opera a Mizuból?!

Nemcsak a zsűrit és a közönséget, de a dal eredeti szerzőjét és előadóját is meglepte a Csillag Születik egyik továbbjutója, aki operát csinált egy rapslágerből.

Nézze meg a Csillag Születik3 második továbbjutóit! képgaléria

2011.04.13 13:29ma.hu

Amikor Erős Dávid besétált a Csillag Születik színpadára, csak annyit árult el a zsűri kérdésére, hogy operát fog énekelni, de azt nem, hogy pontosan melyik darab melyik betétdalát.

Nem véletlen: ezt a művet még egyetlen komolyzenei darabban sem lehetett hallani, a diszkókban viszont annál inkább, és a közönségnek már az első néhány sor után feltűnt, hogy micsoda turpisság áldozatául estek. A mindössze 18 éves fiatalember ugyanis gondolt egy merészet és a tinik egyik nagy kedvencének, Fluor Tominak a Mizu című rapslágerét adta elő rezzenéstelen arccal operastílusban.

Az első döbbenet után a közönség egy emberként tapsolt és énekelt a fiúval, a zsűrinek pedig nem lehetett kérdés, hogy újabb produkcióban is szeretnék látni Dávidot.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence (A válogató képei a galériában)


Az RTL Klub Reggelijében a csillagjelölt elmondta, nagyon szereti a klasszikus zenét, de a mai fiatalokhoz ez a stílus egyáltalán nem áll közel, és neki kimondott célja, hogy megismertesse velük is a komolyabb műfajokat. „Ha simán operát hoztam volna, akkor lehet, hogy az egy kicsit idegen lett volna a fiataloknak.” – indokolta a merész stílusötvözetet.

A további terveiről nem árult el konkrétumokat, a meglepetést tehát fenntartja, csak az biztos, hogy a meghökkentésre és a stílusok keverésére ezentúl is számíthatunk tőle.

Ami pedig a dal eredeti szerzőjét és előadóját, Fluor Tomit illeti, saját szavai szerint „leesett az álla”, amikor meglátta, hogyan dolgozták át a pillanatok alatt slágerré vált művét, de az nem volt kétséges, hogy őt is meggyőzte Dávid előadása!

További hírek a Csillag Születik háza tájáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.