Minden vércsoportnak külön illata lesz

Vámpírok előnyben? Vérparfümmel csábíthatunk hamarosan!

Bizarr parfümöt dob piacra egy brit illatszergyártó cég: állításuk szerint a vér vonzó lehet mindenki számára, mert felkelti az érzékeket - a biztonság kedvéért minden vércsoportra külön illatot kreáltak.

2011.04.12 17:29ma.hu

Potom 76 fontos (kb. 25 ezer forint) áron kerül majd a drogériák polcaira az a parfüm, amit a londoni Harvey Nichols illatszergyártó kevert ki, sőt, nem is egy, hanem mindjárt négy változatban. Az új illat ugyanis a cég állítása szerint "vérszagú", és ha négyféle vércsoport van, akkor ahhoz négyféle illat dukál.

A cég azt reméli, hogy a Mangifiques Secretions megfelelő alternatívája lehet az évtizedek óta piacvezető márkáknak, mint például a Poison vagy a Chanel No.5, mégpedig azért, mert olyan érzékeket mozgat meg, amelyek az ember természetes ösztönéből fakadnak.

A "vérparfüm" (Fotó: Metro)

"Szerelem vagy gyűlölet első látásra." - mondja a cég szóvivője. - "A vér, a verejték, a sperma, a nyál - a Magnifiques Secretions annyira valóságos, hogy aki megérzi, ellenállhatatlan vágy támad benne a szeretkezésre, mert az illat érzéki élvezeteket ígér számára. Ha a nyelvek és a nemiszervek egymásra találnak, felrobbannak az érzékek és minden szenvedélyessé válik."

Persze senki ne úgy képzelje el, hogy aki ezt fújja magára, az vérszagúvá válik, a parfüm kitalálója ahhoz hasonlította az élményt, mint amikor külön-külön mindenki szörnyülködik a jázmin édes illatától és a cigaretta fanyarságától, együtt mégis kellemes keveréket alkotnak.

A négy vércsoportnak megfelelően eltérő összetevőket tartalmaznak a parfümök: az A vércsoport illata paradicsomlevél-, bazsalikom- és ánizsaromát tartalmaz, a B-ben piros alma, feketecseresznye, bors, gránátalma, fekete tea, és tikfa található, az AB-sben pedig aldehid, alumínium, pala, hegyikristály és cédrus gondoskodik az érzéki varázslatról.

Hogy a 0-ás vércsoportúak mit fújnak magukra, az egyelőre rejtély, de az biztos, hogy a hagyományos illatok veszélyben vannak, nemrég Lady Gaga is spermaillatú parfümhöz adta a nevét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.