Egymilliót ér az úg Guinness-rekord

Videó! - Új világrekord: tánc életre-halálra, öt napon keresztül!

131 órán keresztül táncolt csaknem megállás nélkül egy fiatal triatlonista, mindössze óránként 5 perc szünetet tarthatott. A végén 3200 font ütötte a markát - no meg a hírnév.

2011.03.19 12:39ma.hu

Ha maratoni táncról esik szó, nagyon sok emberben a híres regény és annak filmváltozata, "A lovakat lelövik, ugye?" című alkotás sejlik fel. Nos, Steve Stevensnek ettől nem kellett félnie, és csak saját korlátait kellett leküzdenie, amiket szervezete állított időről időre a kimerültség miatt, de így sem volt könnyű dolga.

A Guinness Rekordok Könyve szabályai alapján a különleges kísérlet során folyamatosan táncolnia kellett, óránként mindössze öt perc pihenőt engedélyeztek neki, ezalatt kellett nemcsak az evést és a higiéniai szükségleteket elintéznie, de a pihenést is bele kellett még ebbe szorítania.

A fiatalember triatlonistaként szerencsére jó állóképességgel vágott neki a feladatnak, de így sem volt könnyű menet végigtáncolni a 131 órát. Mint mondta, a legnehezebb időszakok mindig hajnali 4 és 6 óra között voltak, olyankor a közelben álló embereknek kiabálniuk kellett, hogy az 5 perces pihenők végén felébredjen, és táncolás közben ne aludjon el álló helyében.

Az energiát fehérjeturmixokból, gyümölcsökből, kásából, héjában sült burgonyából, chipsből és lasagnéból szerezte, ám az 5 nap alatt még így is közel három kilót fogyott.

Teljesítményével - amelyhez a zenét egy 30 főből álló DJ-csapat szolgáltatta - egy 123 órás és 15 perces rekordot ütött ki a híres könyv megfelelő fejezetéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.