Félreértette a műsorvezető a celebet?

Rába Timi beszólt Sarka Katának

Kiakadt a tv2 műsorvezetője Hajdú Péter feleségére, amiért az leszólta azokat a 40-es nőket, akik még gondolkoznak az anyaságon. Blogjában részletesen kifejtette véleményét.

2011.03.02 14:29ma.hu

A legutóbb Frizbiben Hajdú Péter felesége olyan kijelentést tett, amivel sok negyvenes nő lelkébe gyalogolt bele, ám a tv2 műsorvezetője, Rába Tímea az átlagnézőhöz képest hatékonyabb ellentámadást indított.

A 24 éves, kétgyerekes Sarka Kata kijelentette, "agyvérzést kap" azoktól a nőktől, akik 40 évesen azt mondják, még gondolkoznak a gyermekvállaláson.

Rába Timi már túlvan a negyedik X-en, és bár négy évvel ezelőtt már harmadik gyermekét szülte meg, úgy véli, negyven után sem áll meg az élet egy nő számára sem emberi, sem női mivoltában, de még anyaként sem.

Az, hogy egy gyereknek még az érettségin is szüksége van a szüleire, szerinte egyáltalán nem függ össze azzal, hány évesen ad életet egy nő az első gyermekének: "Amikor megszületünk, nem kapunk papírocskát arról, hogy mennyi időt szántak nekünk itt, e földi létben" - írja blogján a műsorvezető.

Fotó: tv2 / Frizbi

Az anyukaként is helytálló híresség az épp várandós, vagy még gyermektelen nők védelmére kel, amikor kifejti, nagyon sokan nem önszántukból döntöttek úgy, hogy nem szültek 24 éves korukban, lehet, hogy valaki nem találja meg addigra azt a férfit, aki mellett felelősségteljesen vállalhat gyermeket, és van, aki egyéb okokból nem vállalhat babát.

Attól viszont, hogy 40 fölött jut el ehhez az áldáshoz, még semmivel sem kell kevesebbnek éreznie magát. „Lásd Fehér Annát, aki 52 évesen ragyog a boldogságtól, vagy Jakupcsek Gabit, aki szintén a legnagyobb boldogságban várta harmadik gyermekét 45 évesen!” – hozza a példákat Timi.

Az olvasók közül többen egyetértettek vele abban is, hogy huszonévesen egy nő még nem feltétlenül tud felelősségteljes szülő lenni, 40 körül már sokkal nyugodtabban és tudatosabban lehet nevelni a gyermeket. „Szerintem minden egyes életszakaszban mást adhatunk a gyermekeinknek!” – magyarázza a műsorvezető.

Abban azonban néhányan Sarka Katának adtak igazat, hogy manapság minden a karrierépítésről és az önmegvalósításról szól, aminek a végén nem lehet csodálkozni, ha a nő 40 évesen azon kapja magát: már nem tud teherbe esni, mert biológiailag elkésett vele.

Ne ítélj, mert ítéltetsz” – írta Rába Timi, ezért mi sem foglalunk állást sem egyik, sem másik vélemény mellett, olvasóink döntésére bízzuk, mikor vállalnak gyermeket, és ha halogatják, elég alaposan meggondolták-e, hogy miért teszik és milyen áron.

Olvasson még több hírt Sarka Katáról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.