Kizárhatják betegsége miatt

ValóVilág: Laci a bénulást kockáztatja

Vagy önként adja fel a versenyt, vagy orvosi utasításra küldik haza Lacit a villából - nagyjából ez a két lehetősége van, ha nem múlnak el gerincfájdalmai.

2011.02.10 07:39ma.hu

Valószínűleg Laci nem így tervezte a villabeli szereplését, de a test jelzéseivel nem érdemes vitatkozni: gerince egyértelműen a tudtára adta, hogy változtatni kell a dolgokon.

A ValóVilág dokija most valódi dokira szorult, mert a saját bevallása szerint évek óta újra és újra megjelenő gerincsérve ismét támadásba lendült. Laci eleinte próbálta félvállról venni a dolgot, ám végül már a fájdalmai miatt a kórházi felkészülés – zuhanyzás, öltözés – is nehézségekbe ütközött, ha Gombi nincs ott, Laci talán még súlyosabb állapotba került volna.

A gerincsérv valójában a csigolyák közti porc elváltozása, amikor a porc belső részében lévő puhább rész túlzott megerőltetés vagy egy hirtelen, rossz mozdulat következtében egyszerűen „kitüremkedik” a külső, keményebb szövetből, ezáltal nyomni kezdi a gerincben és mellette futó idegszálakat.

Ennek következtében a legenyhébb, ami történhet, az a heves fájdalom, de ha az ember nem veszi komolyan a jelzést, vagy a fájdalom enyhülésével újra terhelésnek teszi ki a test legfőbb tartóoszlopát, akkor akár a részleges bénulást is kockáztatja.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Laci egyelőre ellenáll a betegségnek, ám az első injekciós kezelést követően még további négy alkalommal kell őt kivinni a villából, hogy a kórházban megkapja az infúziót. A szerkesztők viszont az Új Ásznak elmondták, nem biztos, hogy számára a játék vége a játékostársain és a nézőkön múlik.

Ha az orvosok úgy ítélik meg, akkor bármennyire is szeretne küzdeni az 50 milliós főnyereményért, kényszerből ki fogják zárni.

A gerincsérv megfelelő kezeléssel és kímélő életmóddal elmúlhat, a kitüremkedett porc visszahúzódhat, de ehhez kerülni kellene azokat a helyzeteket, amelyek erősítik a begyulladás veszélyét. A villában viszont nagy kísértés a jakuzzi is és a szauna is, valamint ha Laci részt szeretne venni a közös programokban – márpedig ez a verseny szempontjából elengedhetetlen –, akkor nem sok lehetősége nyílik majd a háta pihentetésére.

Az utóbbi évek egyik híres magyar sztárja, aki ugyanezzel a betegséggel küzdött, és szintén egy győzelmet kockáztatott, az a Megasztár 2. szériájának nyertese, Molnár Ferenc „Caramel” volt.

A sikeres énekessé vált fiatalembert a verseny vége felé már súlyos fájdalmak kínozták, és akkor is felmerült, hogy merjék-e vállalni a rizikót, hogy színpadra engedik, de végül az orvosoknak sikerült addig halogatni a műtétet, és olyan injekciós kúrát adni neki, amivel a döntő színpadra is felállhatott – és kínjai ellenére megnyerte a versenyt.

Azonban már ott is alig-alig mozdult meg, a legtöbb számát egy helyben, mereven állva énekelte végig, a színpadról pedig szinte azonnal vitték is a műtőbe. Később újabb operációra volt szükség, de akkoriban Caramel is a bénulással játszott.

Lacinak, az orvosoknak és a szerkesztőknek tehát egyaránt súlyos döntést kell meghozniuk: megéri-e 50 millió forintért a tolószéket kockáztatni?

VV-Laci megbolondult?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.