Hamis hírek jelentek meg a színészről

Koltai cáfol: "Nem vallottam a fiam ellen!"

Cáfolja az állítólagos terhelő vallomás tényét Koltai Róbert, akinek a fiát adócsalás vádja miatt helyezték hetekkel ezelőtt előzetes letartóztatásba.

2010.12.28 10:29ma.hu; MTI

P. Koltai Gábort december 8-án vették őrizetbe, miután az APEH feljelentése alapján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) még tavasszal átfogó nyomozásba kezdett a filmproducer cégével kapcsolatosan.

A hírek szerint Koltai Róbert és Pogány Judit színészházaspár fia mellett további két producert helyeztek előzetes letartóztatásba, két másik gyanúsított viszont szabadlábon védekezhet az offshore cégeket és fiktív számlákat is feltételező eljárással szemben.

Fotók: koltairobert.hu

Az ifjabb Koltait és társait az adócsalás mellett magánokirat-hamisítással is gyanúsítják, valamint a vád szerint fiktív számlákkal próbálták igazolni a filmekre adott állami támogatást.

A tárgyalások során Koltai Róbertet is tanúnak kérték fel, akinek nem lett volna kötelessége vallomást tenni, ám ő szeretné tisztázni fiát a vádak alól. Az egyik bulvárlap állítása szerint azonban a színész a vallomásában olyan dolgokat fogalmazott meg, amelyek fia ellen szóltak, mire Koltai nyilatkozatot tett közzé, cáfolva a terhelő vallomást és fia bűnösségét is.

Tény, hogy az eljárás befejeztéig Koltai Gábort senki nem minősítheti bűnösnek, egyelőre valóban csak gyanúsítják a fenti vádakkal. Koltai Róbert a hivatalos közleményben megfogalmazta: „Tájékoztatom Önöket arról, hogy a napokban rólam és fiamról megjelent állítások hamisak, azok nem fedik a valóságot. Súlyosan sértik személyiségi jogaimat, különös tekintettel a jó hírnévhez való jogomat is. [...] A fiam ellen folyamatban lévő nyomozás során tanúvallomást tettem, hetekkel ezelőtt. Vallomásomban foglaltak és a médiumokban megjelentek teljes mértékben ellentétesek egymással.

A színész ezzel egyidejűleg felhívta az összes médium figyelmét, hogy a jogsértő tevékenységük folytatása esetén jogi eljárást kezdeményez, valamint arra, hogy az eljárás részleteit, köztük a vallomásokat csak az arra jogosult résztvevők ismerhetik, a hatóságokat pedig a törvény szerint titoktartási kötelezettség terheli.

Négymilliárdot igényelt P. Koltai Gábor

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.