Különleges operaházi gála 1956 tiszteletére

A robbanások tompa zajára emlékszik Koltai Róbert

Igazi különlegességgel készülnek színészeink az idei október 23-i operaházi gálára. Az 1956-os események tiszteletére rendezett esten a hagyományostól eltérően ugyanis dalok és sanzonok csendülnek majd fel, ismert hazai színészek előadásában.

2008.10.20 15:50ma.hu
Básti Juli is fellép!

A dalok és sanzonok, olyan ismert hazai színészek előadásában kerülnek színpadra majd, mint Básti Juli, Fullajtár Andrea, Molnár Piroska, Egyházi Géza, Haumann Péter, Hollósi Frigyes, Koltai Róbert és Kulka János. A gálát október 23-án 20 órától élőben közvetíti a Magyar Televízió. A műsorban az 1956-ban énekelt dalok, valamint későbbi szerzemények is szerepelnek, amelyek közvetlen tartalma, vagy gondolatvilága a forradalmi eseményekhez és azok következményeihez kapcsolódik.
 
"Az 56-os emlékek ápolása nagyon közel áll a szívemhez, hiszen én gyerekként éltem meg az akkori eseményeket. A mai napig élesen emlékszem arra a napra, amikor az oroszok bejöttek Magyarországra." - idézi fel gyermekkori emlékeit a gála egyik főszereplője, Koltai Róbert

"Édesapámmal Pesten voltunk épp és november 4-én szorongva figyeltünk Nagy Imre rádióbeszédére. Előttem van az a különös hajnal, és azok a tompa robbanások zaja is, amiket a pincében hallottunk."

Nagy László megzenésített versét- Ki viszi át a szerelmet- Fullajtár Andrea előadásban hallhatjuk; a nagy sikerű Megáll az idő című dalt Básti Juli és Kulka János adja elő, Dés László Legyen úgy című szerzeményét pedig Koltai Róbert énekli majd.

Programajánló:

Október 23-án 12.00 és 18.00 között, október 24-től 26-ig pedig délelőtt 10 és este 6 között az 56-osok terén a korábbi évek nagy sikerű programsorozata, a Nyitott Múzeum ’56 várja a családokat és gyerekeket. A helyszínen történelmi élőképsorozat és interaktív színházi programok idézik meg az 50-es évek és 1956 forradalmi napjait, korabeli járművek kiállításával.

A történelmi idegenvezetés során az 1956-os Intézet által delegált fiatal történész-szakértő a helyi műsorvezető kérdéseire válaszolva mesél a kiállításon szereplő járművekről, rajtuk keresztül bemutatva 1956 napjainak történetét. A téren felállított nyitott filmstúdióban díszletfalak és korabeli járművek segítségével egy forradalmi harcokban szereplő utcarészlet kerül kialakításra, melyet több videokamera vesz egyszerre.

A programokról részletes információt itt olvashat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.