Alaptalan volt Korda szerint a razzia

Videóval! Korda György: Tiltsák be a szexet!

Alaptalannak tartja Korda György a nevével fémjelzett pókerklub elleni razziát, miközben jelezte: minél inkább tiltják a játékot, annál többen fogják játszani.

2010.11.26 18:29Napi Ász / ma.hu

Három héttel ezelőtt csaptak le a rendőrök az óbudai Korda Pókerklubra, ahol az előzetes gyanú szerint tiltott szerencsejáték zajlott. A májusban született új szerencsejáték-törvény értelmében ugyanis hazánkban a póker is az olyan kártyajátékok közé lett besorolva, amely során „kizárólag, vagy túlnyomó részt a véletlentől függ” a nyerés vagy vesztés lehetősége.

Az eset után Korda György úgy nyilatkozott, hogy ő csak a nevét adta a klubhoz, de nem az ő tulajdonában van, és tagadta, hogy bármilyen felelőssége lenne a teremért. Most azonban Hajdú Péternek a Frizbi műsorában elmondta, valójában amihez a nevét adja, azért a felelősséget is vállalja.

A Korda Pókerklub (Fotó: nevada.hu)

A hazai pókertársadalom atyjának is tartott Korda a felvétel során cáfolta, hogy törvénytelen játék folyt volna a helyiségben, miközben a nemzetközi pókerszabályozásokra hivatkozva elmondta, ez a játék még véletlenül sem minősül szerencsejátéknak.

Európa majdnem minden országában sportként van nyilvántartva, Amerikában pedig azon filóznak, hogy olimpiai sportággá tegyék” - jegyezte meg, ismét hangsúlyozva a pókeresek közösségének véleményét, akik nem értenek egyet a 7 hónapja érvényes törvénnyel.

Az énekes-üzletember azt is kiemelte, hogy ha a póker törvénytelen, akkor az ezt közvetítő televíziócsatornák is törvénytelenséget követnek el. Értetlenségének adott hangot a törvény kapcsán azért is, mert közben számos tanártól kapott olyan visszajelzéseket, hogy amióta a póker egyre népszerűbbé válik, azóta visszaszorult a diákok közt a drogozás és az alkoholizálás - vagyis játszani jó!

Hiába tiltják be a játékot, annál többen fogják űzni.” - foglalta össze, majd egy ötlettel állt elő: „Tiltsák be a szexet! Egyből duplájára fog növekedni a népesség!

A Korda Györggyel készült beszélgetést a vasárnap esti Frizbiben láthatják teljes egészében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.