Fojtsd bele a szót Kiss Ádámba!

Megmászható az Everest: indul a magyar pókerkupa!

Nem könnyű Kiss Ádámot leblokkolni. A dumagép kamerák nélkül is szórja a poénokat. Most viszont mindenkinek megvan a lehetősége, hogy némaságba kergesse a Showder Klub sztárját. Kiss Ádám is benevezett ugyanis az Everest Poker Magyar Kupa versenyére, ahol akár egyetlen forint nélkül is be lehet jutni az ötvenezer dollár összdíjazású döntőre.

2010.06.17 11:56ma.hu

A tehetséges amatőr kártyások felkarolását immár évek óta zászlajára tűző Everest Poker a nyáron indítja útjára a Magyar Kupa versenysorozatot. Rengeteg ingyenes előselejtezőből, alacsonytétű szatellitről, közvetlen bejutást garantáló kvalifikációs versenyről, valamint pontversenyekről lehet az Everest internetes pókerasztalai mellől kivívni a továbbjutást az augusztusi élő döntőbe, ahová feltehetően tényleg csak a legjobbak kerülnek be.

A tízezer dolláros fődíj Kiss Ádám fantáziáját is beindította.

Az internet előtt is szigorúan napszemüvegben és kalapban játszó dumagép már egy konyhára valót összenyert pókeren. Haverjaival ugyanis egy dögmeleg nyári napon kitalálták, hogy játszanak egy partit. Zseton híján kis- és nagytányérokban ment a játék.

- Emelek ezerrel
– mondta Ádám haverja, mire a dumagép visszahívott két jénait.

Szinte mindenki baráti társaságban kezdi a pókert, ez is mutatja, hogy ez a játék több mint agytorna vagy remek pénznyerési lehetőség – mondja Gárdos Dániel, az Everest Poker magyarországi képviselője.

A legtöbb játékosnak megvan az eredeti társasága, akikkel élőben játszik néha. Egy-egy szombaton összeülnek sör vagy bor mellett, és a szórakozás kedvéért osztják a lapokat.

A szervezők szerint Kiss Ádám részvétele az Everest Poker Magyar Kupán éppen ezt a baráti légkört, a játékhoz kapcsolódó szórakozást hozza be egy profin lebonyolított, komoly tétért vívott versenybe. Kiss Ádámot az indulók „answear” játékosnév alatt ismerhetik meg az internetes asztaloknál. Jobb lesz vigyázni vele, mert büszke arra, hogy kezdő száz dolláros keretét úgy sikerült jelentősen növelnie, hogy még asztalhoz sem ült. Egyszerűen felvitte akaraterejével a dollár árfolyamát.

Élő játékból is van már tapasztalata. Kordánál egyszer a pornóproducer Kovi mellett tologatta a zsetonokat. Egy leosztásnál kézbe kapott 8-as párt dobott el a többiek agresszív emelése miatt. Erre a flopon lejött a maradék két 8-as. Olyan arcot vágott, hogy még Kovi is észrevette, és kérdezte, mi történt. Ádám csak annyit felelt: olyat sz-ptam, hogy olyat te nem rendezel!

Az internetes pókercég reméli, hogy minél többen indulnak a selejtezőkön és igazán erős mezőny alakul ki augusztusra. Az Everest számára fontos, hogy sokan kipróbálhassák magukat ingyen is az asztaloknál, és hogy a nagy tehetségek velük megegyező súlycsoportban próbálhassák ki először egy hosszú élő verseny szépségét.

Meglátjuk, kinek sikerül Kiss Ádámba belefojtani a szót!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.