All in! - Papp Gergő utolsó kiesőként távozott

Magyar bronzérem a póker utánpótlás Európa-bajnokságán

Kezdjük a lényegnél: Csibri Tamás harmadik helyen végzett az Everest Poker Európai Kupán, és élete legnagyobb pénzdíját vihette haza.

2010.05.25 15:24ma.hu

Ezzel a Kanári-szigeteken megrendezett nem hivatalos utánpótlás tornán ismét bebizonyosodott, hogy a magyar játékosok hosszú távon is a nemzetközi élmezőnyben foglalhatnak helyet.
 
Magas hegyek és homokos strandok között rendezték meg idén az immár hagyománnyá vált Európai Kupát, amelyet az Everest Poker kifejezetten a feltörekvő amatőr tehetségek kiválasztására hozott létre. Az ingyenes élő és internetes selejtezőkről 15 európai ország versenyzői kvalifikálhatták magukat az immár komoly pénzdíjért folyó versenyre.
 
Összesen 15 magyar játékos előtt nyílt meg így a lehetőség, hogy pünkösd körül legalább négy napot töltsön az örökké napos Gran Canarián, és élete eddigi legnagyobb versenyén mérettesse meg magát. 

Emlékezhetünk az U20-as magyar foci válogatott világbajnoksági sikerére. Az a bronzérem azonban azért keltett akkora feltűnést és okozott határtalan örömöt, mert a magyarok egyik kedvenc sportágában sikerült végre villantanunk a legnagyobbak között.
 
Az elmúlt években nem volt olyan sportág, amelyik úgy veszélyeztette volna a foci hazai népszerűségét (és aktív játékosszámát) mint a póker. És bizony a filccel borított asztal mellett sokkal több sikernek is örülhetünk. Nem volt így teljesen váratlan, hogy Gran Canaria legszebb és leggazdagabb üdülőfalujában egy magyar versenyző is a végső asztalig küzdötte magát.
 
Csibri Tamásnak nem volt könnyű dolga. A 185 indulóból kilencen juthattak be a döntőbe, és többségük számára új volt a profik által megszokott több napos, minden nap hajnalba húzódó játék, a vakok gyors emelkedése, az élőben szemben ülő ellenfelek számtalan trükkje és bosszantó szokása. 

Gárdos Dániel, az Everest Poker magyarországi képviselője szerint éppen ez a torna célja, hiszen így nyílik lehetőségük a pókert nem rég elkezdő nagy tehetségeknek, hogy azonos játékerővel rendelkező ellenfelekkel mérhessék össze az erejüket. Utána már jöhet Antoine Saout – mondja mosolyogva.

A magyar indulók jól kezdték a két napos tornát, és a játék első harmada után még azt mondhattuk, a legnagyobb százalékban éppen a mieink maradtak bent az asztaloknál. 

Fizetős helyig már csak Tamás jutott, ketten is közvetlenül a pénzt érő pozíciók előtt búcsúztak. Nagy volt az igazlom a magyar csapatban, hogy Csibri Tamást bedrukkolják a döntőbe.
 

Ekkor már az összes magyar újságíró is Tamás válla fölött próbálta kilesni, milyen lapokkal várhatja a flopot az egyetlen talpon maradt versenyzőnk. Köztük volt Papp Gergő is, aki korábban a zsurnaliszták versenyében bizonyította, mit fejlődött a két évvel ezelőtti Las Vegas-i WSOP óta. A TV2 műsorvezető-riportere utolsó kiesőként maradt le a 60 fős mezőny döntő asztaláról. 

A teljesítményt emeli, hogy az újságírók közül többen is az amatőr tehetségeket is meghaladó játéktudással ültek asztalhoz. Gergő méltán volt büszke magára, hiszen a kezdeti rossz lapjárást bátor játékkal ellensúlyozni tudta, és számos ellenfelet ejtett ki a több órás játék során. 

Vasárnap este úgy hagyta el a kaszinót a magyar csapat, hogy vacsora után profi bokszhoz illő felvezető zenével vonulhat be Csibri Tamás a nagyverseny döntőjébe. A magyar játékos zsetonjainak értéke ekkor elmaradt az átlagostól, mindössze ketten-hárman voltak nehezebb helyzetben nála.
 
A dunaújvárosi versenyző azonban profikhoz méltóan várta ki az all-in lehetőségeket, és egyre előrébb lépett a ranglétrán. Végül csak egy svéd és egy belga ellenfél bizonyult nála erősebbnek. Ezzel 12 ezer eurót, bő hárommillió forintot nyert.
 
Ez az összeg mintegy négyszer akkora, mint Tamás eddigi legnagyobb pókerben elért nyereménye. Milliomos lettem – mondta sugárzó arccal a döntő után. Büszkék vagyunk – mondja Gárdos a kétnapos versenyre visszatekintve.
 
A bronzéremnél is fontosabb azonban számára, hogy a pókerben minden évben újabb tehetségek bukkannak fel, és hogy az Everest Poker az új felfedezésükre és képzésükre kiemelt figyelmet szentel. 

Ez a verseny több mint ingyen nyaralás a paradicsomban, ez nagy sikerek első állomása lehet, amiből a játék minden magyar szerelmese profitálhat – mondja Gárdos.
 
NÉVJEGY: Csibri Tamás harmincéves dunaújvárosi közgazdász. Hétfő hajnalban élete legnagyobb pénzdíját ünnepelte, kedden pedig már indult is féléves görögországi munkájára. 

Fiatal diplomásként itthon nem talált munkát, így szerencsét próbált Hellászban. Ez már a hatodik év lesz, hogy a vendéglátóiparban keresi pénzét. Pókerezni a neten és élőben is szokott, leginkább a nemrég megszűnt kohász klubban mérte össze erejét az 50-60 dunaújvárosi fanatikussal.
 
Az időeltolódás miatt az otthon maradt család és feleség hajnali 5-ig kitartott, Tamás cserébe folyamatosan tájékoztatta őket az állásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.