Minden csapatát elveszítette a mentor

X-Faktor: Malek Miklós melléfogott?

Szombat este az utolsó csapat is kiesett az X-Faktorból, most már csak az egyéni versenyzők küzdenek a fődíjért. Vajon Malek Miklós rosszul választott volna mentoráltakat?

2010.11.15 14:29ma.hu / Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Hollywood egyik népszerű zeneszerzőjeként és szövegírójaként Malek Miklós elmondhatja magáról, van szeme a tehetségekhez. A 35 éves sztár a Zeneakadémia zongora szakának elvégzése után Bostonban tanult tovább, majd Amerikába utazott és olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Jennifer Lopez, Anastacia, Donna Summer és Tarkan.

Amikor felkérték őt az X-Faktor mentorának, először nemet mondott, ám végül mégis elvállalta a megbízást, és a különböző kategóriájú versenyzők közül hozzá kerültek a csapatok.

Az elődöntők végén még a másik három mentorral közösen választották ki, melyik hat együttes vagy formáció kap esélyt az élő adásba kerülni, de hogy közülük ki lesz az a három, aki valóban színpadra állhat, már a mentoron múlott. Malek Miklósnak ez volt a verseny során az első olyan döntése, amikor már nem álltak mellette a többiek.

A Non Stop együttes (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)


Malek az indulók közül végül két duót és egy öttagú együttest választott ki, feladata az ő felkészítésük volt hétről hétre mind zeneileg, mind a színpadi megjelenés szempontjából.

Aztán elkezdődtek az élő fordulók, és az első este Malek Miklós máris elvesztette első csapatát, Mimi és Gergő duóját. Kétségtelen, hogy egy komplett együttest nehezebb összefogni, mint a többi mentornak 3-3 különálló versenyzőt, de mindenkit meglepett, amikor két héttel később ismét egy Malek-mentorált duó, a Summer Sisters néven versenyző Nyári Alíz és Edit fejezte be a versenyzést.

A legutóbbi szombaton pedig újra egy együttes állt a színpadon, a mentorok ítéletére bízva, hogy továbbjutnak-e. Végül Takács Nikolasszal szemben a Non Stop is a kiesők listáját gyarapította, Malek Miklós így már a verseny félideje előtt elveszítette mindhárom csapatát.

Vajon mi lehet ennek az oka? Maleknek mégsincs szeme a tehetségek kiválasztásához? Vagy csak a véletlen hozta így, hogy ennyire egyenlőtlenül esnek ki a versenyzők?

Bár egyes vélemények szerint a Non Stop öt tagjára eleve több rajongónak kellett volna szavaznia, tény, hogy az általuk felvállalt acapella stílus kissé mostoha a zenei piacon, csak egy szűk réteg ismeri és kedveli. Ezért hát nem csoda, ha a nézők kevésbé értékelték az ő produkciójukat, mint a populárisabb zenéket.

Ezzel együtt azonban Malek Miklós nem unatkozik, mert korábban már a Nyári-lányok is jelezték, hogy számítanak mentoruk további támogatására, és remélhetőleg a Non Stopnak szintén elkél majd némi segítség a hírnév felé vezető úton!

Ami az X-Faktor adásából kimaradt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.