A világ legrosszabb rendezője senkit nem érdekelt

Képek: Matt Damon miatt nem mutatták be az új filmet?

Nem anyagi támogatást, csak pár jó szót várt volna a világ legrosszabb rendezőjének tartott Uwe Boll, de senki nem állt mellé, így az amerikai mozik be sem mutatták új filmjét.

Pocakos és szemüveges - Felismeri Matt Damont? képgaléria

2010.11.11 14:29UIP Dunafilm

Tíz hónapon át hiába próbálta elérni Uwe Boll, hogy Matt Damon szóljon néhány jó szót új filmje érdekében, így a produkciót nem mutatták be az amerikai mozik, és csak DVD-n fog megjelenni. Boll minderről keserű hangvételű nyílt levélben tájékoztatja a nagyvilágot.

A világ legrosszabb rendezőjeként számon tartott német filmes eddig főleg számítógépes játékokat álmodott vászonra, iszonytató eredménnyel, most azonban komoly témához nyúlt: a szudáni polgárháborúban elkövetett népirtásról forgatott Attack on Darfur címmel.

Arra számított, hogy az afrikai ügyek iránt elkötelezett Matt Damon támogatni fogja a film bemutatását, ám csalatkozni kényszerült. "Az alapítványtól, amelyet Matt Damon támogat, azt a választ kaptam, hogy megnézik, és ha tetszik, szólnak neki... Három héttel később felhívtam őket, és kiderült, nem látták a filmet" - írja a csalódott német.

George Clooney sem adta a nevét a filmhez (Fotó: Widarsson)

Boll a kifejezetten a darfúri menekültek érdekében kampányoló George Clooney-t is próbálta megkörnyékezni, de nála sem járt eredménnyel, és a szintén megkeresett Mia Farrow sem méltatta őt válaszra.

A rendező levelében hangsúlyozza, hogy nem anyagi támogatást várt, csupán azt, hogy a sztárok mutassanak egy kis érdeklődést legújabb munkája iránt - ha már életében először valami értelmeset próbált csinálni, tehetjük hozzá kissé rosszmájúan.

"Csak annyit kértem tőlük, szánjanak 90 percet erre a filmre, hogy ez a fontos ügy reflektorfényben maradjon" - fejezi be panaszos levelét Boll.

Matt Damont hamarosan két izgalmas filmben is láthatjuk. A Coen fivérek által jegyzett A félszeműben egy gyilkos nyomába ered a vadnyugaton Jeff Bridges oldalán, a Sorsügynökség című sci-fiben pedig titokzatos ismeretlenek üldözik, amiért szerelmes egy balerinába (Emily Blunt).

(True Grit - hazai bemutató: 2011. február 2.)
(The Adjustment Bureau - hazai bemutató: 2011. március 31.)

A gyógyuló színész és a meleg zongorista esete

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.