Kiszáll-e még a tolószékből az énekesnő?

Lang Györgyit műtéttel gyógyítaná egy olasz orvos

Csaknem 25 évvel ezelőtt támadta meg Lang Györgyi szervezetét a szklerózis multiplex, és a hivatalos orvosi vélemények szerint ez a kór gyógyíthatatlan. Egy olasz orvos az ellenkezőjét vallja.

2010.10.27 15:29ma.hu / Napi Ász

Annyira hozzászokott már betegségéhez a Pa-Dö-Dö „fele”, hogy becenevet is kitalált rá, szklerának hívja a kórt, ami az utóbbi néhány évben kerekesszékbe kényszerítette őt. Lang Györgyi persze tisztában van vele, hogy jelenleg az orvostudomány gyógyíthatatlannak tartja a szklerózis multiplexet, de korábban elmondta, hogy bízik a természetgyógyászat kevésbé elismert módszereiben.

A nagy gyógyulás egyik lépése volt az az elhatározás is, amely a fogyást tűzte ki célul, néhány hete ennek jegyében látványos bulin szabadult meg az összes hizlaló ételtől, miközben a híres és kevésbé híres barátok, ismerősök ellátták őt mindenféle egészséges finomsággal.

Fotó: Kiskegyed

Most pedig egy újabb reménysugár csillant fel Lang Györgyi előtt, egy olasz orvos ugyanis azt állítja, bizonyos esetekben javítani tudja az SM-es betegek állapotát. Paolo Zamboni szerint a betegségnek a nyaki vénás keringés elégtelensége a legfőbb oka, így ha ezt sikerül helyrehozni, a betegség következményei is jelentősen csökkennek.

Néhány betegségnél már régóta alkalmazzák a ballonos módszert, melynek során egy speciális felfújható ballont vezetnek a beszűkült érszakaszba, majd ott felfújva szüntetik meg a szűkületet. A Napi Ász értesülései szerint ezt a módszert lehetne megpróbálni a Pa-Dö-Dö énekesnőjénél is, ám az érintett egyelőre nem szánta el magát a beavatkozásra.

Ennek két oka is lehet, az egyik, hogy egyelőre nem bizonyított, hogy minden betegnél eredményes-e a beavatkozás, a másik pedig a hazai egészségügy által nem finanszírozott, kizárólag külföldön hozzáférhető kezelés ára, amely mintegy egymillió forintra rúg.

Még több érdekesség Lang Györgyiről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.