Fotósok helyett Photoshop?

Botrányszagú képek: Kate Moss becsapja a világot!

Igazán mutatós Kate Moss a legújabb fehérnemű-kampány képein, ám minden jel arra utal, hogy a fotók nem a fotósok, csak a photoshop "munkáját" dicsérik...

Kate Moss a Valisere fehérneműiben képgaléria

2010.10.26 15:29ma.hu

Számos híresség csatlakozott már ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természetesség bemutatása, modellek és színésznők is határozottan elutasítják, hogy a róluk készült képeket utólag esztétikai céllal retusálják, kizárólag a technikai utómunkát hagyják jóvá.

A jelek szerint viszont Kate Moss nem ezt az irányt követi, a Valisere cég most elkészült új fehérnemű-kampányának fotói legalábbis több mint gyanúsak. A képeken a legelső dolog, ami szemet szúr, hogy Moss kisasszony minimum tíz évvel fiatalabbnak néz ki, mint amilyennek mostanában láttuk, és bár sok ember fiatalabbnak néz ki a koránál, ezeken a képeken nem egy fiatalos 36 éves nőt látunk, hanem egy épphogy nagykorúvá vált fruskát.

Aztán az is furcsa, hogy néhány, az év elején elcsípett - értsd: nem műtermi, bevilágított háttérben, sminkelve és pózolva készített - képen Kate Mossnak igencsak megereszkedett feneke volt, itt meg mindene feszes és egyenletes, no meg a formába sem lehet egy picit se belekötni.

Kate Moss januárban és októberben - véletlen a különbség? (Fotó: Skinnyvscurvy/Fashionising)

Az idő árulkodik, és a modellek sem lesznek fiatalabbak, így egyetlen magyarázat marad: a képekbe a képszerkesztő az elfogadhatónál jobban belenyúlt.

A Photoshop és más profi képszerkesztő alkalmazások persze nem ördögtől valók, számos esetben indokolt is a használatuk, például egy egyenetlen barnulás nyomai vagy a bőrön ráncot hagyó ruha nem túl esztétikus egy reklámfotón, ám ezektől az apró korrekcióktól még nem válnak hazuggá a képek.

A mostani fehérneműs fotókra is lehetne azt mondani, mint ahogyan sokszor védekeznek is ezzel, hogy jó volt a sminkes, profi a megvilágítás, de lássuk be, ennyit még a legügyesebb felkészítő személyzet sem tud javítani a „hozott” anyagon.

Szóval hölgyeim, akik úgy érzik, nem elég szépek, gondoljanak arra: a csodált modellek sem azok, aminek látszanak!

Kate Mossnak jót tett a drogbotrány

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.