Hulé Éva húszéves borokat kínál eladásra

Fagyhalál fenyegeti! Jimmy-ereklyéktől válik meg a szemtanú

Árverezésbe menekül Hulé Éva, aki anyagi gondjai miatt lassan már gyógyszereit sem tudja kiváltani, fűtésre meg végképp nem telik - Zámbó Jimmy ereklyéitől válik meg.

2010.10.25 07:35ma.hu - Fotó: tv2.hu

Már a gázt is kikapcsolták Hulé Éva otthonában - Zámbó Jimmy halálának szemtanúja beteg, és igen rossz körülmények között él, csupán arra marad pénze, hogy gyógyszereit kiváltsa. Lassan ennie sem lesz mit, ezért könnyek között úgy döntött, elárverezi a Jimmy-től kapott, több mint húsz éves borokat.

Százezres nagyságrendű összegre számít, melyből igyekezne rendezni tartozásait, hogy ne fagyjon meg lakásában. A három palack bort 2000 karácsonyán kapta Éva néhai, szenvedélyes tokaji bor-gyűjtő férje az énekestől. Jimmy minden meglepte ünnepekkor egy új darabbal. A szemtanú barátai segítségével az internetre, aukciós portálra is feltette a borokat.

Hulé Éva férje halála után rengeteg hitelt örökölt, melyet a nyugdíjából vonnak le. Ha nem sikerül eladnia az italokat, nem tudja, mi lesz vele. Fekszik az ágyban nyakig betakarva, és vacog. Ha a barátai nem hoznak ételt, a hűtője is kiürül. A rendőrök megkérték, hogy a Zámbó Jimmy halála ügyében újraindult nyomozás részleteiről egyelőre ne beszéljen - mondta el Hulé Éva a Napi Ászban.

Fotó: tv2.hu

A nagybeteg szemtanú már arra is rákényszerült, hogy az utcán kéregessen némi pénz összegyűjtése érdekében.

Korábban 360 ezer forinttal, ma már "csupán" 168 ezerrel tartozik, mert barátai kisegítették - de így is kikapcsolták a gázt a lakásában. Éva egy táblával vonult ki az utcára koldulni, melyre felírta, hogy fűtésre gyűjt pénzt.

Elmondta, amikor annak idején megtehette, ő is adott másoknak. Sőt, ha a tíz koldus ült egymás mellett, mindegyiknek adott. Szívesen befogadna két embert is egyik szobájába, csak nagyon hideg van.

Ő úgy bírja elviselni, hogy több réteg ruhában alszik, de úgy is vacog. Hősugárzót nem használ, mert óriási lenne a villanyszámlája.

Hulé Évának havi 20 ezer forintja marad, ha a néhai férje betegsége és temetése miatt felvett 83 ezres banki hitelt valamint 47 ezer forintos gyógyszerköltségét kifizeti. Cukorbeteg, jobb keze lebénult, és nemsokára a másik lábát is levágják. Már csak egy meleg szobára vágyik.

A szemtanú újabb vallomása nyomán néhány hete új nyomozás indult Zámbó Jimmy halálának ügyében, melynek kimenetele egyelőre kérdéses.

Hulé Éva: Remélem, hogy megérem...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.