Hulé Éva kiírta: segítsenek, nagyon fázom!

Utcán koldul Jimmy halálának szemtanúja

Fél éve nincs gáz Hulé Éva otthonában - az idős, beteg asszony nem tudja fizetni a számláját. Most az utcára ült ki kerekesszékében, hogy pénzt gyűjtsön fűtésre.

2010.10.11 06:45ma.hu

Utcára menekül az enyhe őszi időben Hulé Éva - 360 ezer forinttal tartozott Zámbó Jimmy halálának szemtanúja, barátainak köszönhetően ez ma már "csak" 168 ezer, de a gázt így is kikapcsolták földszinti lakásában, ahol így most 12 fok van. Az idős, beteg asszony szó szerint koldul az utcán, táblával a kezében kéri, segítség ki némi aprópénzzel, mert vacog az otthonában. Hulé Éva helyzete kétségbeejtő, élelmiszerre sem igen van pénze. Mint mondja, azért tud enni, mert barátai hoznak neki ennivalót.

Éva elárulta: amikor még megtehette, ő is adott másoknak pénzt. Ha tíz koldus ült egymás mellett, mindnek adott. Egyik szobájába két embert befogadna, csak nagyon hideg van. Több réteg ruhában alszik, de úgy is vacog. Hősugárzót sem használ, mert óriási lenne a villanyszámlája.

Hulé Éva a Frizbiben - Fotó: tv2.hu

Jimmy egykori bizalmasa elmondta, az énekes testvérei nemrég egy tévéműsorban ígérték, hogy segítenek, de nem látta őket azóta se, Férje betegsége és temetése miatt felvett 83 ezres banki hitel és a 47 ezer forintos gyógyszerköltség miatt havi húszezer forintja marad. Cukorbeteg, jobb keze lebénult, és nemsokára a másik lábát is levágják. Már csak egy meleg szobára vágyik - panaszolta a megtört asszony a Napi Ásznak.

Hulé Évánál nemrég járt az ügyészség - a beteg asszony elmondta, ugyanaz az ügyész látogatta meg, aki Jimmy boncolásánál is jelen volt. A szemtanú lakásán ugyanis újra játszották, mi történt pontosan Zámbó Jimmy halálának napján. A csepeli házban történteket rekonstruálták.

Hulé Éva helyzete meglehetősen kilátástalan - azzal is a közelmúltban szembesült, hogy a lakása már nem az övé.

Elmondása szerint akkor játszották ki őt, amikor a kórházban feküdt és súlyos betegsége miatt sok gyógyszert is szedett. Egy házaspár felajánlotta, hogy lakásának fejében eltartási szerződést kötnek vele, amit először az asszony visszautasított, ám később azzal jött vissza a pár, hogy lakás nélkül is gondját viselik.

Éva elé egy nagy halom papírt toltak, hivatalos okokra hivatkozva, a gyógyszerek hatása alatt levő asszony pedig ezek között aláírta azt a nyilatkozatot is, amelyben a tulajdonjogot átruházta a párra.

Őket azóta sem látta, vagyis a szerződés megtámadható a feltételek be nem tartása alapján. Hulé Éva azóta sem tudja meg, mi történt, ha nemrég nem akar jelzálog alapú hitelt felvenni.

Így derült ki, hogy csak haszonélvezeti joga van abban a lakásban, amelyiket eddig sajátjának hitt - a hitelhez kikért tulajdoni lapról tudta meg az igazságot.

Hulé Éva: Remélem, hogy megérem...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.