Identitászavaros lett a borjú

Kutyának képzeli magát egy borjú

Különös elképzelése van saját magáról Henrynek: kutyának képzeli magát. Jó, négy lába van, ez igaz, meg mindenütt szőrös is, de azért ez még egy borjútól is sok.

2010.10.19 15:29ma.hu

Henryt akkor fogadta be Ben Bowerman gazda, amikor a kisborjút tavaly elhagyta az anyja. Négy és fél hónapos korában szerepelt először a sajtóban, amikor a Daily Echo bemutatta az árván maradt jószágot, a Godlingston Farm gazdájának ekkor esett meg rajta a szíve és úgy döntött, gondját viseli, amíg kellően megerősödik.

A kisborjú szó szerint a halálán volt, amikor rátaláltak, nem csoda hát, ha mindenki kíváncsi volt, mi történt a szerencsétlen állattal. Bowerman gazda tehát nemcsak a kisborjúnak viselte gondját, hanem az izgatott tömegek kíváncsiságát is igyekezett kielégíteni: részben tudományos megfontolásból, részben meg az érdeklődők megnyugtatására napról napra feljegyezte, hogyan gyógyul és fejlődik Henry.

A híreket az interneten tette közzé, ahol azok szárnyra keltek, és Henryre több mint 14 ezren voltak kíváncsiak év eleje óta.

A "kisborjú" ma már mintegy 600 kilót nyom, és bár ideje nagyobb részét már a saját fajtájával tölti, valójában még mindig a 300 hektáros major kertjében él, közel a családhoz és két kutyájukhoz.

A két játszópajti viszont úgy látszik, megzavarta Henry identitását, és kissé téves elképzelése alakult ki saját magáról.

Fotó: BNPS

Úgy viselkedik, mint egy kutya, de a tekintélyes súlya miatt ez ma már meglehetősen kellemetlen” - mondta el a gazda. „Mivel most már többé-kevésbé túlvan a veszélyen, úgy gondoltam, ideje, hogy az olvasók is megtudják, hogyan él. Sokan azt hallották róla legutóbb, hogy a túlélésért küzd. Nos, túlélte.” - folytatta Ben Bowerman, aki a világhálón számolt be Henry mókás viselkedéséről.

A konyhától például elég nehéz távol tartani, ami egy ekkora állat esetében meglehetősen kellemetlen. Korábban még elég volt egy nedves törlőkendő vagy felmosórongy, ha véletlenül keresztültrappolt a konyhán, Bowerman szerint most már egy ásó és egy tűzoltótömlő is elkélne.

A kellemetlenségek ellenére még mindig a család kedvence, és minden reggel beköszön a lakóknak. „Jön és a fejét a nyitott ablakon keresztül bedugja, hogy velünk együtt egye a pirítóst. Bizonyos szempontból olyan, mint egy rendes házikedvenc.” - lelkendezik a gazda, akivel van egy kedvenc játéka a borjúnak.

Imád a hátam mögé osonni, és ha nem foglalkozom vele, akkor lehajtja a fejét és a lábamnál fogva felemel.

A pótpapa terve, hogy egy idő után már teljesen kint fogja hagyni Henryt a többi tehénnel és marhával, bár azt nem árulta el, mikor, de addig biztosan sok vidám percet szerez még a családnak is és az internet olvasóinak is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.