Már készül a dokumentumfilm a Királyról

Amerikaiak forgatják le a Zámbó Jimmyről szóló filmet

Két film is készült az elhunyt énekes életéről a közeljövőben - Az egyiket Zámbó Jimmy közelgő emlékgáláján kezdik forgatni amerikai filmesek, és lesz egy nagyjátékfilm is.

2010.09.22 08:14ma.hu

Zámbó Marietta, a Király testvére árulta el, hamarosan megfilmesítik Zámbó Jimmy életét. Két film is készül róla. Hamarosan újra lesz gála Jimmy emlékére, ahová amerikai dokumentumfilmesek is érkeznek, és az ott zajlottak alapján dolgoznak majd. De lesz egy nagy film is, melyet jövőre kezdenek forgatni. Születésétől halála napjáig meg lesz örökítve Jimmy élete, sőt az azt követő időszak is, és lényegében a legenda, ami közel 10 éve foglalkoztatja az embereket.

A film előkészületei már folyamatban vannak. Marietta úgy tudja, a készítők már megtalálták a színészt is, aki Jimmy-t alakítja majd. Háromszáz ember közül választották ki azt a férfit, aki személyiségjegyeiben és megjelenésében is hasonlít az énekesre. A film Jimmy testvérének tudomása szerint a Legenda a nagy popkirályról címet viseli majd.

Az idei Jimmy-gálán egyébként súlyos beteg gyerekeken is segítenek Zámbóék. A Csepeli Színházban 25-én este tartják a rendezvényt, és a fellépő művészeken túl több neves orvos is jelen lesz, akik felajánlásukkal és szakértelmükkel kívánnak segíteni azon a három gyermeken, akik között van agydaganatos és szívbeteg is. Jimmy ugyanezt tette volna - mondta Marietta a Napi Ásznak.

Fotó: Kiskegyed

A Zámbó Jimmy-ügy ismét terítékre került hetekkel ezelőtt, sőt, új fordulatot is vett. Hulé Éva, aki egykor jó barátja és bizalmasa volt a sztárnak, évek óta mondogatta: nem tudunk még mindent arról a végzetes éjszakáról, amikor Jimmy meghalt.

A tragédia szemtanúja azt tervezte, hogy az énekes halálának tizedik évfordulója környékén könyvet jelentet meg róla, és többször is úgy nyilatkozott, annak kéziratai már megvannak, ügyvédje széfjében záratta el őket. Több alkalommal kapott halálos fenyegetést is emiatt.

A nyáron aztán olyan rosszra fordult betegsége, hogy kezdte feladni - csapnivaló anyagi helyzetbe is került, már gyógyszereit sem igen tudta megvenni, és elkeseredésében úgy döntött, inkább sírba viszi magával Zámbó Jimmy halálának titkát.

De nem így lett. Augusztus közepén Hulé Éva úgy döntött, beszél a rendőrségen. Feljelentést tett a Budapesti Rendőrfőkapitányságon - újabb tanúvallomásával azt is vállalta, hogy 9 évvel ezelőtt hamisan tanúskodott Jimmy halálának ügyében - de a hatóság ezt elutasította.

Hulé később a sajtóban is nyilvánosságra hozta, mit mondott el a rendőrségen: szerinte közeli hozzátartozó sütötte el akkor éjjel a fegyvert, úgy, hogy Zámbó Jimmy keze is a ravaszon volt.

Végül Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy halála ügyében. Az énekest akár exhumálhatják is.

Újabb végtagját veszítheti el a szemtanú!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.