Alapos ok esetén lehet exhumálás

Kihantolhatják Zámbó Jimmy holttestét!

Újabb szakértői véleményekre lesz szükség, és akár exhumálhatják is a kilenc éve elhunyt énekes holttestét, miután újabb nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség.

2010.09.06 07:43ma.hu - Fotó: tv2

Bár kezdetben nem úgy tűnt, megindította a lavinát Hulé Éva rendőrségen tett vallomása - ennek nyomán gyilkossági üggyé minősítették át a tragédiát, és a Fővárosi Főügyészség múlt héten elrendelte a nyomozást, mely Zámbó Jimmy holttestének kihantolásával is végződhet.

Dr. Szeles Géza
igazságügyi orvos szakértő elmondta: mindig a frissen elvégzett helyszíni szemle és nyomozati események hozzák a legpontosabb eredményt egy esetleges gyilkossági ügyben, de persze sok évvel az esetet követően is van lehetőség adatgyűjtésre, ha a hatóságok indokoltnak tartják.

Hazánkban viszonylag ritka az exhumálás és újraboncolás, de már az ő praxisában is előfordult 6-8 esetben. Volt rá példa, hogy egy korábban balesetként lezárt esetről így derült ki, hogy gyilkosság volt. Ahhoz azonban alapos ok kell, hogy ennyi év után ismét boncasztalra kerüljön egy holttest. A gyilkosság gyanúja okot szolgáltat rá - mondta el a szakértő, aki szerint már nálunk is rendelkezésre állnak világszínvonalú eszközök, melyek akár 9 év után is fordulatot hozhatnak egy ügyben.

Tény, a költségek magasak, de a helyszínelési technikák és az igazságügyi orvostan nem marad el a világ legnagyobb szervezeteinek eszköztárától. Lövésnél, mérgezésnél különösen előfordulhat, hogy korábban nem fellelhető nyom kerül elő - szögezte le a Napi Ászban dr. Szeles Géza.

Fotó: Kiskegyed

Hulé Éva, Zámbó Jimmy halálának szemtanúja elmondta: korábban éveken át tartotta magában titkát, nem kis részben azért, mert az elhunyt énekes gyermekeit nagyon szerette, és nem akarta őket még jobban felzaklatni.

A beteg asszony, aki egykor a sztár bizalmas barátja volt, könyvben akarta megírni Jimmy utolsó időszakának történetét, beleértve a végzetes este eseményeit is, melyre az egész ország kíváncsi lett volna. Betegsége és anyagi helyzete azonban az utóbbi időben igencsak megromlott, és azt fontolgatta, a sírba viszi magával, amit tud.

Augusztus közepén azonban úgy döntött, beszél a rendőrségen. Feljelentést tett a Budapesti Rendőrfőkapitányságon - újabb tanúvallomásával azt is vállalta, hogy 9 évvel ezelőtt hamisan tanúskodott Jimmy halálának ügyében - de a hatóság ezt elutasította.

Hulé Éva később a sajtóban is nyilvánosságra hozta, mit mondott el a rendőröknek. Úgy véli, közeli hozzátartozó sütötte el akkor éjjel a fegyvert, úgy, hogy Zámbó Jimmy keze is a ravaszon volt.

Pár nappal ezelőtt kiderült: Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy halála ügyében.

Zámbó Tihamér,
az énekes testvére elmondta: az egész családot felzaklatta az eset, és rettegnek attól, mi lesz az újabb nyomozás eredménye.

Mégsem Jimmy húzta meg a ravaszt?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.