Felzaklatta az új nyomozás Jimmy szeretteit

"Bíztunk benne: baleset történt" - Retteg a Zámbó-család

Gyilkossági ügy lett a minap Zámbó Jimmy kilenc évvel ezelőtt bekövetkezett halálából - Családja zaklatott, úgy érzik, régi sebeket tép fel a dolog, ők eddig reménykedtek abban, hogy baleset történt.

2010.09.05 17:50ma.hu - Fotó: habostorta - tv2

Nem tud mit kezdeni a jelenlegi helyzettel Zámbó Jimmy családja, csupán tanácstalanok. Az énekes testvére, Zámbó Tihamér szerint hosszú évek óta teszik fel maguknak ugyanazt a kérdést: miért halt meg Jimmy? A nyomozás újraindítása most ismét feltépte a sebeket, különösen, hogy gyilkossági ügy lett a dologból.

Eddig mindannyian reménykedtek abban: baleset történt. Az emberek nagy része nem hitt ebben, de ők bíztak a hatóságokban. Most azonban már nem tudják, mit gondoljanak - vallotta be Tihamér. Jimmy testvére szerint már a Király elsőszülött fia, Zámbó Krisztián - aki korábban leginkább meg volt győződve arról, hogy csak baleset történhetett - sem hisz teljesen ebben.

Bele sem mernek gondolni, mi lesz, ha a szemtanú Hulé Éva állításai igazak. A világ kifordulna a sarkából - vélte. Zámbó Tihamér szerint nem valószínű, hogy mélyre menő nyomozás kezdődik, hiszen egyik rendőr sem akarja meghazudtolni a másikat - írta meg a Napi Ász.

Zámbó Tihamér - Fotó: zambojimmyklub

Óriási port kavart Zámbó Jimmy egykori bizalmasa, halálának szemtanúja, amióta a rendőrségen elmesélte, mi történt szerinte azon a végzetes éjjelen.

Hulé Éva, aki korábban könyvet ígért Jimmy életének utolsó szakaszáról, azt is vállalta, hogy 9 évvel ezelőtt hamis tanúvallomást tett - pár nappal azután, hogy a rendőrségen beszélt, a sajtóban is közszemlére tette, mit mondott el a jelentésben.

Szerinte közeli hozzátartozó sütötte el akkor éjjel a fegyvert, úgy, hogy Zámbó Jimmy keze is a ravaszon volt.

A rendőrség először elutasította feljelentését, mert a szakértői vélemények nem igazolták állításait. Ő fellebbezett, az ügyben az ügyészség jó ideig nem döntött.

Két nappal ezelőtt azonban a sajtóban megjelent: Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy halála ügyében.

Mégsem Jimmy húzta meg a ravaszt?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.