Edit asszony sittre küldheti a szemtanút?

Három évet is kaphat - Jimmy özvegye beperli Hulé Évát!

Nyilvánosságra hozta az elmúlt héten a rendőrségi feljelentését Hulé Éva, Zámbó Jimmy halálának szemtanúja - Az énekes özvegye ezt nem hagyja szó nélkül.

2010.08.24 07:29ma.hu - Fotó: Kiskegyed - TV2

Feljelentést tett a Budapesti Rendőrfőkapitányságon Hulé Éva - Újabb tanúvallomást tett Zámbó Jimmy tragédiája után 9 évvel, de a hatóság ezt elutasította. Éva egy televíziós interjúban nevezett meg ezután egy közeli hozzátartozót, akinek köze lehetett Jimmy halálához.

Az énekes egykori párja, Zámbó Edit korábban nem kívánt reagálni a történtekre, most azonban annyit mondott: megtette a megfelelő jogi lépéseket, már folyamatban is vannak.

Hulé Éva nem lepődött meg a híren, mint mondta: ő készen áll rá, hogy az igazat a bíróságon is elmondja. Attól sem fog visszalépni, hogy könyvét megjelentesse. Leírja, amit látott, tapasztalt és tud. Onnantól, hogy megismerte Jimmy-t, a halála pillanatáig. Editnek is elmondja bármikor, mit gondol. Nem hiszi, hogy félnivalója lenne bárkitől vagy bármitől - a betegségei ellenére kitart az igaza mellett, és ma már jobban is érzi magát - adta hírül a Napi Ász.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint egyébként a szemtanú akár 3 év szabadságvesztést is kaphat, mivel ennek az ügynek polgárjogi és büntetőjogi oldala is van. Személyiséghez fűződő jog megsértése miatt perelhetik be, a bíróság vizsgálja a jogsértést, bocsánatkérésre és kártérítésre is kötelezheti. A büntetőjogi oldal a hamis vád miatt léphet érvénybe és akkor indulhat, ha jogerőre emelkedik a feljelentés elutasítása - írja a Napi Ász.

Zámbó Jimmy egykori bizalmas barátja és halálának szemtanúja az utóbbi hetekben már nagyon rosszul érezte magát, azon gondolkodott, hogy felszív egy halálos adag inzulint, és beadja magának.

Évek óta beteg, de állapota az utóbbi időben súlyosbodott - nem tett jót neki az sem, hogy többhónapos kórházi kezelése után kénytelen volt a gáz és villany nélküli lakásába visszatérni.

Közüzemi számláit nem fizette ki hosszú időn keresztül, és nem is tudta rendezni az összegeket, ezért embert próbáló körülmények között kellett élnie, alacsony jövedelméből pedig még ennivalóra is alig futotta.

Annyira elkeseredett, hogy úgy vélte, ő már magával viszi a sírba Zámbó Jimmy halálának titkát. Azzal, hogy ismét megszólalt és elmondta, ami 9 éve nyomja a szívét, végre könnyített a lelkén, azóta jobban is érzi magát.

Hulé Éva azt is vállalja ugyanakkor, hogy annak idején hamisan tanúzott, amiért felelősségre vonhatják. Ráadásul mióta a rendőrségen járt, a beteg asszonyt ismét elkezdték fenyegetni. Legutóbb már a saját gyászjelentését is elküldték neki...

Hogyan halt meg Zámbó Jimmy? - Nincs új nyomozás!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.