Görnyedtsége miatt szerencsétlen flótás?

Tabáni István: Én nem vagyok ennyire idióta!

Értetlenül áll az őt ért vádak előtt Tabáni István - A Csillag Születik győztese úgy érzi, rengeteget változott előnyére, mégis sokan nem jósolnak neki jelentős időt a zeneiparban.

2010.06.09 12:30ma.hu

Sokkal nyugodtabb és felszabadultabb lett az utóbbi időben Tabáni István - korábban pont ezért érték kritikák: nyugodtsága, visszahúzódottsága miatt. Az énekes nem érti, miért akarják őt idiótának, szerencsétlen flótásnak, öngyilkosjelöltnek beállítani.

Több interjút kell adnia, hogy megcáfolja a róla megjelent híreket, a kialakult képet - szögezte le az Epizód magazinban a sztár, aki szerint ennek ellenére folyamatosan próbálkoznak a lapok.

Az emberek sokszor a látszat alapján ítélnek: meglehet, görnyedtsége miatt gondolják, hogy szerencsétlen flótás. De ha találkozik rajongókkal, ők kellemesen csalódnak benne. Persze, sok kudarc érte őt élete során, gyakran magányos volt és reményvesztett - mondja István, aki sokáig úgy érezte, nem fog sikerülni neki, amit szeretne.

Segítséget várt. Álmok nélkül nincs értelme semminek - ám ettől még sosem akart a Dunába ugrani. Lemondott az álmokról, de volt benne egy szikra, amely egyszercsak fellobbantotta a tüzet - fogalmazott a sztár az Epizód magazinban.

Hozzátette: rajongói olyannak szeretik, amilyen, és elég furcsán is festene, ha egy alkoholista, nőfaló, kábítószerező alak énekelné a színpadon a számát: Ments meg...

Tabáni István első lemeze Ments meg címmel jelent meg március 26-án - Az album másfél hónappal ezelőtt aranylemez lett. Ekkor még 30 nap sem telt el a megjelenése óta.

Az átadáskor megviccelték Tabáni Istvánt: ő úgy tudta, hogy csak látogatóba megy régi munkahelyére, a Ráth György múzeumba, ott azonban barátai és régi kollégái előtt adták át neki az aranylemezt.

A Csillag születik sztárja nagyon meghatódott. Megköszönte mindenkinek, hogy idáig eljuthatott. Mint mondta, mindig fontos volt számára, hogy tudja, van kihez szólnia.

Reményei szerint valóban sikerült megfordulnia a sorsának, és Isten segítette őt abban, hogy megtalálja az útját.

A döntőben elhangzott dalok mellett olyan feldolgozások hallhatók Tabáni István lemezén, mint például a “Fényév távolság” a Padlás című musical-ből, Máté Péter: Ez itt az én hazám, Hosszú még az út, vagy Demjén Ferenc: Várj, míg felkel majd a Nap, Legyen ünnep című számai.

A Csillag születik sztárja írta az album címadó dalát, melynek szövegében és hangulatvilágában az önmagunkba és a reménybe vetett hit fontosságát, az erőt juttatja kifejezésre István álmaink megvalósításához.

Tabáni István azért ilyen drága, mert...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.