Volt, hogy altatni kellett a pszichiátrián Enikőt

"Aki nyúlkált, lerúgtam" - Détár nem tagadta gogotáncos múltját

Nagyon megviselte a pszichiátrián töltött idő a csinos színésznőt - Détár Enikő őszintén mesélt a történtekről, arról, hogy képtelen volt szembesülni korlátaival. De múltját sem hallgatta el.

2010.06.04 13:45ma.hu - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Volt olyan pillanata a kórházban, amikor legszívesebben feladta volna a küzdelmet - Détár Enikő őszintén vallott komoly megpróbáltatásairól az Esti Sztori felvételén. Férje, Rékasi Károly és családja nagyon féltette. Nem véletlenül, hiszen a színésznő-műsorvezető sokszor mélypontra jutott, haza akart menni a kórházból, de az orvosok nem engedték, hiszen nem volt olyan állapotban.

A terápia egy szakaszában még altatást is alkalmaztak nála. Szembesülnie kellett a korlátaival, melyeket nem tudott legyőzni. Legalább fél év, mire Enikő hangszálai olyan lesznek, mint két évvel ezelőtt.

A színésznőnél nem először fordult azonban elő pszichés probléma. Első terhessége alatt is megtörtént vele ugyanez. Pszichiáter barátnője, Éva azonban akkor átsegítette a nehézségeken, neki köszönheti, hogy később második gyermeket is vállalt. Olyan volt neki, mint az édestestvére, a lelki biztonságot jelentette számára - ám Éva sajnos leukémiában meghalt.

Az Esti Sztori felvételén szóba került Détár Enikő gogotáncos múltja is. A főiskolás évei alatt nem kapott ösztöndíjat, nem jutott be a kollégiumba, és az újsághordás helyett az éjszakát választotta, hogy segíteni tudja családját. Mint mondta: mindig volt rajta ruha, bugyipénz abban az időben nem létezett. Aki nyúlkált, azt pedig lerúgta - adta hírül a Napi Ász.

Détár Enikőért tavaly decemberben kezdett el aggódni a közönség - a színésznő-műsorvezető ugyanis eltűnt a képernyőről. Később hírt adott arról, műtétre volt szüksége, a hangszalagján talált ciszta miatt kellett operálni.

Torkából eltávolították a cisztát, csakhogy, míg tavalyelőtt márciusban, a műtött térdével viszonylag rövid idő után ismét gond nélkül színpadra állhatott, Enikő ezúttal kénytelen volt belátni: lényegesen többet vállalt, mint amennyit bírt. Muszáj volt lassítania, szervezete jelzett neki...

Nagyon elkeseredett azonban amiatt, hogy a vártnál lassabban gyógyulnak a hangszálai. Pszichiátriai kezeléséről találgatások röppentek fel, melyről ebben az időszakban a sztár és családja nem akart nyilatkozni.

Détár Enikő később elmondta, szerinte nem kell ezt a depresszió-dolgot "túlcsócsálni", korábban is volt már depressziós, mint azt Albert Györgyi könyvében be is ismerte.

Sokszor szorongott attól, hogy amit összerakott, azt egyszer csak mind elveszíti. Igyekezett jó anya, feleség lenni és közben színészként, műsorvezetőként is helytállni - de néha ebbe a nőknek beletörik a bicskájuk.

Bevallotta: ő olyan, aki szélsőségesen él meg dolgokat, akik jól ismerik, tudják, de nem kell, hogy ezt mindenki lássa. Gondolkodott azon, miért is kapta a betegséget.

Kicsit talán jobban kellett volna beosztani energiáit. Azt gondolta, nincs szükség rá, de mégis kell a külső kontroll. Tudja, hogy muszáj továbbmennie, de szeretné megérteni, miért gyógyul a "gigája" lényegesen lassabban, mint ahogy szeretné.

Áprilisban beszámolt arról: három hangon gyakorol, tanár segít neki a hangját rendbetenni.

Détár Enikő: Olyan volt, mint egy rémálom

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.